Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ιδού η Λίστα...

sofistis ...

Η Λαγκάρντ παρέδωσε την λίστα στον Παπακων/νου, ο Παπακων/νου με μία θεαματική κεφαλιά κάνει πάσα στον Καπελέρη, ο Καπελέρης στον Διώτη, ο Διώτης με ένα δυνατό βολέ επιστρέφει στον Παπακων/νου, Ο Παπακων/νου στο Βενιζέλο, ο  Βενιζέλος, αριστοτέχνης της τρίπλας, κατεβαίνει, κατεβαίνει με τη λίστα στα πόδια, τριπλάρει, κατεβαίνει, είναι μόνος του στη μικρή περιοχή ΚΑΙ…Ακόμα τριπλάρει κυρίες και κύριοι.. Πού είναι η λίστα Οέο;; Επί δύο ολόκληρα χρόνια έψαχναν την λίστα.. Αθάνατος πασοκισμός.. Ας έπαιρναν ένα νέο αντίγραφο από την Λαγκάρντ που τουλάχιστον διαθέτει μια στοιχειώδη σοβαρότητα, είναι νοικοκυρά γυναίκα και προσέχει τα πράγματα της..
Στην Γαλλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία η λίστα αξιοποιήθηκε καταλλήλως και ας ήταν προϊόν υποκλοπής. Εδώ ο Βενιζέλος καταπάτησε συντάγματα, κοινοβούλια και δημοκρατίες, μάτωσε κόσμο με παράνομα χαράτσια, αλλά παραμένει λέει πιστός στη νομιμότητα και δεν χρησιμοποιεί προϊόντα υποκλοπής(!)..
Ιδού λοιπόν η λίστα. Την ξέρουν οι πάντες. Στην Κέρκυρα υπάρχει ένας κεντρικός δρόμος που λέγεται οδός Λιστών (ναι, με γιώτα..) Ο δρόμος πήρε το όνομα του επειδή κυκλοφορούσαν σε αυτόν οι επιφανείς. Περιδιάβαιναν δηλαδή σε αυτόν τον δρόμο, σαν να έκαναν πασαρέλα, άτομα που ανήκαν σε ένα υψηλό κοινωνικό στάτους και εγγράφονταν σε μία λίστα στην οποία αποκλείονταν οι κοινοί θνητοί εφόσον δεν διέθεταν το απαραίτητο κεφάλαιο, οικονομικό, κοινωνικό και συμβολικό όπως θα έλεγε και ο Μπουρντιέ..
Παντού σε κάθε τόπο, εποχή και πολιτισμό, υπάρχει ένας τέτοιος δρόμος των λιστών και επιφανών μεγαλοφοροφυγάδων, είτε είναι πραγματικός είτε συμβολικός και το μόνο εύκολο για κάθε ΣΔΟΕ είναι να τους βρει και να τους ελέγξει, εφόσον απλώς θέλει να κάνει τη δουλειά του..
Η λίστα λοιπόν έχει οδό και αριθμό και το ερώτημα δεν είναι, ποιοι είναι στη λίστα, αλλά ποιοι εξαφάνισαν τη λίστα! Αυτοί είναι οι πολύ πιο επικίνδυνοι και ασυνείδητοι από αυτούς που περιέχει η λίστα και αυτοί αποτελούν την αληθινή λίστα που μαστίζει εδώ και πολλά χρόνια τη χώρα.. Και οι δύο λίστες είναι των επιφανών και πασίγνωστες. Η μία είναι η λίστα των εκλεγμένων μας, το δε περιβόητο CD της άλλης οσονούπω θα κυκλοφορεί σαν τραγούδι ακόμα στο YouTube..
Άλλο είναι αυτό που πονάει περισσότερο εμάς τους «παίδες Ελλήνων». Είναι το γεγονός ότι όλα αυτά τα γεράκια του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού που η απληστία τους βύθισε τον κόσμο στην κρίση, τοκογλύφοι, τραπεζίτες και λοιποί αλήτες της ασύδοτης αγοράς, όλο αυτό το κατακάθι του σύγχρονου «πολιτισμού», αλλά και οι πολιτικοί εκφραστές τους, Λαγκάρντ, Μέρκελ, Γιούνκερ, Τρόικες, κλπ, εγκαλεί εμάς, ακριβώς γιατί δεν συλλαμβάνουμε τον παράνομο πλούτο και τη μεγάλη φοροδιαφυγή(!) Τρίζουν τα κόκαλα του Μαρξ και του Λένιν. Οι καπιταλιστές γεγόνασι σοσιαλιστές και οι σοσιαλιστές ληστές.. Μάλλιασε η γλώσσα όλων των επιφανών στο εξωτερικό να μας πιέζουν να συλλάβουμε τη μεγάλη φοροδιαφυγή ώστε να κατανεμηθούν πιο δίκαια τα βάρη αυτής της κρίσης και όχι μόνο στην πλάτη των μισθωτών και συνταξιούχων. Ποιος δεν ξέρει ότι και μόνο οι μεγαλοφοροφυγάδες, αν πλήρωναν αυτά που χρωστούν, δεν θα χρειάζονταν σήμερα τα μέτρα και τα μνημόνια.
Καλά κάνουν λοιπόν τα ξένα αφεντικά και μας επιβάλουν μια ρήτρα νέας κατοχής. Για κάθε εκατομμύριο ευρώ που εσείς οι «παίδες Ελλήνων» δεν θέλετε να συλλάβετε από την φοροδιαφυγή, θα περιορίζεται ακόμα πιο ασφυκτικά η δημοκρατία και η ελευθερία σας και θα σφάζονται ανηλεώς εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι μέχρι να ματώσουν και οι πέτρες, να ρέει το αίμα αχνιστό στους δρόμους, μπας και έτσι κοκκινίσει έστω και ένας Έλληνας από ντροπή και αποφασίσει να ξεσηκωθεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων