Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Το είπε ο Στουρνάρας!...

Toυ Κλέαρχου Τσαουσίδη απο την Αυγη....
«Αν δεν πάρουμε τη δόση, θα πεινάσουμε». Το είπε στη Βουλή ο Στουρνάρας, ο υπουργός Οικονομικών της δεξιάς κυβέρνησης των Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη.
Η παράλειψη του επιθέτου “κύριος”, πριν από το όνομα του Στουρνάρα δεν είναι τυχαία. Το επίθετο αυτό ίσχυε για τους ελεύθερους πολίτες και μόνον.
Επανέφερε λοιπόν αυτός ο υπουργός στους πολίτες το ίδιο κλίμα ανασφάλειας με το οποίο το συνονθύλευμα το οποίο υπηρετεί πανικόβαλε τους ψηφοφόρους το καλοκαίρι(δεν θα έχουμε φάρμακα, καύσιμα κ.λπ. αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ) και πήρε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Ανεξαρτήτως του ποιοι έχουν πλέον φάρμακα και ποιοι, πού και πόσοι θα έχουν καύσιμα τον επερχόμενο χειμώνα, αναρωτιέμαι αν θα πρέπει κι εμείς, ως πολίτες, να μιμηθούμε τους συμπατριώτες που μήνυσαν τους Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου για το παραμυθάκι της λίστας Λαγκάρντ και να καταφύγουμε με τη σειρά μας στις ενίοτε βαρήκοες εισαγγελικές αρχές.
Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορεί να παραπέμπονται άτομα για αστείες φήμες (επήλθε χρεωκοπία ή έφυγαν μέσα σε μια βδομάδα κάποια πολλά δισ. ευρώ) που διέδιδαν μέσω διαδικτύου για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και να παραμένει στο απυρόβλητοι ο υπάλληλος του ΣΕΒ, στον οποίο Σημίτης, Παπανδρέου και Σαμαράς ανέθεσαν καθήκοντα σχετικά με την Οικονομία της χώρας.
Ο Στουρνάρας πρέπει να αποδείξει γιατί θα πεινάσουμε αν δεν πάρουμε τη δόση αναλύοντας πού θα πάνε τα επιμέρους ποσά των 31,6 δισ. ευρώ. Και να το αποδείξει τώρα, διότι μετά θα βρει άλλη καραμέλα. Να μας πει ποιες εγγυήσεις έχουμε ότι τα χρήματα που θα εισπράξουν οι τράπεζες θα πέσουν στην αγορά και όχι σε γερμανικά ομόλογα, νορβηγικά funds ή real estate companies (μήπως θα πρέπει, όταν αναφερόμαστε στις τελευταίες με τους ξενόγλωσσους τίτλους, να λέμε και ποιων συμφερόντων είναι, καλοί μου τηλεοπτικοί συνάδελφοι;). Άλλως πώς διαπράττει το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Η ατιμωρησία του συγκεκριμένου και των συνεργών του στα κόλπα της διακυβέρνησης Σημίτη, το θράσος να αναλαμβάνει τη σωτηρία της χώρας ένας αποδεδειγμένα υπάλληλος των συμφερόντων που τη βούλιαξαν (είτε ως προμηθευτές είτε ως μεσάζοντες και κομπραδόροι), η ιδεολογική σύγχυση (ας πούμε) των άλλοτε σοσιαλδημοκρατών και μερίδας ανανεωτικών της Αριστεράς επιτρέπουν τη διατύπωση τέτοιων απειλών.
Εφόσον οι συνέταιροι στην κυβέρνηση δεν αντιδρούν, άρα δέχονται την απειλή ως υπαρκτή και αφού εισαγγελέας να καλέσει τον υπουργό Οικονομικών για καφέ στην Ευελπίδων μάλλον δε θα υπάρξει, μήπως ο Πάγκαλος έκανε πάλι ετεροχρονισμένες δηλώσεις;
Δεν χρειάζεται να πάνε και να στηρίξουν τον Σαμαρά. Είναι ήδη ένα κόμμα η τάχα μου τρικομματική κυβέρνηση και τα ακρωνύμια που διατηρούν είναι για τους αφελείς και τους κουρασμένους «αγωνιστές», που όταν είδαν τον κίνδυνο να αναλάβει η Αριστερά έσπευσαν να κουρνιάσουν (μαζί με τα ξαδερφάκια της Χρυσής Αυγής) στις ζεστές αγκαλιές της δεξιάς, των αφεντικών και των γκαουλάιτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων