Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Τα πόδια της χήνας και της τσίτας...

της Μαριαννας Τζιαντζη...
Mια μακρινή σχέση ανάμεσα στον Όσκαρ Πιστόριους και τη βασίλισσα Πεντόκ.
Η εποχή μας γράφει τα πιο όμορφα αλλά και τα πιο σκοτεινά παραμύθια. Γιατί μόνο στα παραμύθια θα συναντούσαμε ένα αγοράκι, που ενώ μια κακιά μάγισσα το είχε καταραστεί να του κοπούν και τα δύο πόδια προτού χρονίσει, εκείνο μεγάλωσε, ανδρώθηκε και όχι μόνο έγινε ένας από τους πιο γρήγορους ανθρώπους στον κόσμο, αλλά έσμιξε με μια από τις πιο όμορφες και διάσημες κοπέλες της πατρίδας του, τη Ρέεβα, μοντέλο και φοιτήτρια νομικής. Πόση αγάπη,  πόση φιλοδοξία, πόσο μάρκετινγκ, πόσες αλήθειες και πόσα ψέματα υπήρχαν σ’ αυτή τη σχέση  κανείς μας δεν ξέρει.
Αν ζούσε στο Μεσαίωνα, ο Όσκαρ Πιστόριους, που τα πόδια του ακρωτηριάστηκαν όταν ήταν μόλις 11 μηνών, θα έφερε το ανεξίτηλο στίγμα του σακάτη, όμως χάρη στα θαύματα της ιατρικής τεχνολογίας έγινε ικανός όχι μόνο να βαδίζει, αλλά και να τρέχει σαν την τσίτα, το ταχύτερο θηλαστικό της γης, αφού τα προσθετικά μέλη του από ανθρακονήματα (Flex-Foot Cheetah) μιμούνται τα πίσω πόδια της τσίτας. Χάρη σ’ αυτές τις πανάλαφρες λεπίδες, ο Πιστόριους ξεπέρασε το στάδιο του Παραολυμπιονίκη και αγωνίστηκε στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου σαν κανονικός αθλητής, φτάνοντας στον ημιτελικό των 400 μ.
Ένας μεσαιωνικός θρύλος μιλά για τη χηνοπόδαρη βασίλισσα Πεντόκ της Οξιτανίας. (Από εδώ εμπνεύστηκε ο Ανατόλ Φρανς το Ψητοπωλείο της βασίλισσας Πεντόκ). Όμως καμιά από τις πολλές παραλλαγές του θρύλου της βασίλισσας με τα πόδια χήνας δεν έχει τόσο τραγικό τέλος όσο ο σύγχρονος θρύλος του νοτιοαφρικανού υπερήρωα του στίβου. Και ο θρύλος της δολοφονημένης Ρέεβα θα μετριέται με τα νούμερα του εξωτικού ριάλιτι Tropika Island of Treasure στο οποίο εκείνη συμμετέχει, έστω μεταθανάτια.
Σε μαγικά νησιά, όπως στην Τζαμάικα, όπου ήδη έχει γυριστεί ο νέος κύκλος του σόου, θα πλανιέται το τηλεοπτικό φάντασμα της Ρέεβα. Θα τη βλέπουν στα μέγαρα, θα τη βλέπουν και στις παραγκουπόλεις της πατρίδας της. Κρίμα το κορίτσι, κρίμα τα θαυμαστά πόδια της τσίτας.
Ζούμε λοιπόν σε μια εποχή που υπόσχεται τα πάντα και, ταυτόχρονα, γελοιοποιεί, εξευτελίζει, συντρίβει τα πάντα: τους γιους του ανέμου και τα τοπ μόντελ, τον έρωτα και τη νεότητα, τους επώνυμους και τους απόκληρους.
(ΠΡΙΝ, “Το τέλος της αγοράς”, 24-2-13)

-------------------------------------------------------------------
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: το τρέιλερ για τον 5ο κύκλο του ριάλιτι:
http://www.youtube.com/watch?v=p0yJ8Wy5TSo

Η Ρέεβα Στέενκαμπ είναι μία από τις 7 σελέμπριτις που παίζουν στο νοτιοαφρικανικό αυτό σόου, που, όπως λέει ο παρουσιαστής, επιτρέπει στους κοινούς θνητούς να φανταστούν τη ζωή των «νέων, των πλούσιων, των hot και των διασήμων»... Ο νέος κύκλος άρχισε να προβάλλεται λίγες μέρες μετά το θάνατο της Ρ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων