Είναι αλήθεια ότι όλοι όσοι και όσες γνωρίζαμε τον Άδωνι Γεωργιάδη ούτε στα πιο εφιαλτικά μας όνειρα πιστεύαμε ότι θα γίνει μια μέρα υπουργός Υγείας. Βέβαια, έγινε υπουργός Υγείας της τρόικας, στην πιο απάνθρωπη σύγχρονη περίοδο της χώρας μας. Οι τύποι αυτοί επιβιώνουν σε αυτές τις μαύρες μέρες. Είναι ένας υπουργός που δηλώνει ευθέως και κατηγορηματικά ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των κλινικαρχών και ποδοπατεί τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας. Μας ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ λέγοντάς μας ευθέως ότι "με ψηφίσατε για να σας κόψω το λαρύγγι, δεν θα αφήσω τίποτα όρθιο στη δημόσια Υγεία, θα τα κάνω όλα ιδιωτικά, θα πεθαίνετε στην ψάθα εάν δεν έχετε ευρώ να πληρώσετε τα αφεντικά μου, όπως την εποχή του πολέμου". Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν παραμένει υπουργός Υγείας, κυκλοφορεί στα μεγάλα κανάλια ανενόχλητος και προστατευμένος και σκορπά τον θάνατο.
Καλείται να παραιτηθεί εδώ και τώρα. Είναι ένα μεγάλο πολιτικό θέμα. Δεν μπορεί ο υπουργός Υγείας να δηλώνει ότι υπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα και να είναι ακόμα στη θέση του. O πρωθυπουργός της χώρας καλείται να τον καθαιρέσει εδώ και τώρα, διαφορετικά είναι συνεργός και άμεσα εμπλεκόμενος. Αυτές οι πολιτικές δηλώσεις υποδηλώνουν διαπλοκή και μαύρο χρήμα και ηθική εξαθλίωση των υπουργών και υπουργίσκων που υπηρετούν την τρόικα.
Αυτός ο υπουργός, κύριε Σαμαρά, προπηλακίζει ασθενείς και φοβερίζει γιατρούς. Θα συνεχίσει να είναι στη θέση του, θα συνεχίσει να διαλύει νοσοκομεία και να σκοτώνει παιδιά, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας;
Πρέπει να παραιτηθεί εδώ και τώρα και να ζητήσει δημόσια συγνώμη αν έχει τσίπα και μπέσα και να αρχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του προς τους εργοδότες του χωρίς φερετζέ και υποκρισία.
Αυτές οι πολιτικές δηλώσεις κάνουν πιο μαύρο το πολιτικό τοπίο της χώρας μας με την ανοχή του πρωθυπουργού, που σφυρίζει αδιάφορα για την ποιότητα των συνεργατών του.
Σήμερα, που με πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου χάνονται τα πάντα στη χώρα μας, όπως τα δημόσια σχολεία, τα δημόσια νοσοκομεία και η αξιοπρέπειά μας.
Ανεχόμαστε αυτούς τους τύπους που γίνανε σπουδαίοι με την ψήφο μας. Γιατί;
Να παραιτηθεί εδώ και τώρα ο Γεωργιάδης και να διωχτεί άμεσα για παράβαση καθήκοντος εις βάρος των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας.

* Η Στέλλα Αλφιέρη είναι πρώην βουλευτής
alfieristella@gmail. com