Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Το νέο «ποίημα» των πνευματικά συγχυσμένων...

Μπορεί ο κόσμος γύρω τους να γκρεμίζεται και να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους αλλά αυτοί συνεχίζουν έναν επικοινωνιακό, άνευ προηγουμένου, «χαβά». Ισχυρίζονται οι «αγνοί» και «αμόλυντοι» κυβερνώντες ότι πολλοί έχουν εισέλθει σε δημόσιες θέσεις δηλώνοντας πλαστά πτυχία και προσόντα. Πρόκειται για το νέο «ποίημα» που σκάρωσαν, προκειμένου να κοροϊδέψουν (για μια ακόμα φορά) τον λαό.

Μέσα στην απελπισία τους και μπροστά στην επικείμενη κατάρρευση της πιο λαομίσητης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος δεν ανακατεύουν απλά μια ξεθωριασμένη τράπουλα. Μιλούν για πράγματα και καταστάσεις που οι ίδιοι δημιούργησαν. Ας μιλήσουν. Δημοκρατία άλλωστε υπάρχει έστω και τυπικά σε αυτή τη χώρα. Το τραγικό είναι ότι καταγγέλουν κιόλας. Μιλούν για πελατειακές σχέσεις και άρρωστες καταστάσεις οι ίδιοι οι «άρρωστοι». Αυτοί που δημιούργησαν ένα «κράτος» - κομματικό στρατό.

«Το 10% αυτών που μπήκαν στη δημοτική αστυνομία, μπήκε με πλαστά πτυχία», δήλωσε η υφυπουργός και συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Ακόμα κι αν έτσι έχουν τα πράγματα, που δεν είναι καθόλου απίθανο, δεν απαντούν στο κύριο ερώτημα. Ποιος τους διόρισε όλους αυτούς; Όχι μόνο στη δημοτική αστυνομία αλλά σε όλες τις δημόσιες θέσεις και τα αξιώματα. Ακόμα και τώρα όμως αποκαλύπτεται η καθαρά ξεδιάντροπη ταξική διαχώριση των πραγμάτων.


Την ίδια στιγμή που δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου τους ξεμπροστιάζουν, γράφοντας ότι αφήνουν τους πλούσιους φοροφυγάδες ανενόχλητους, αυτοί επιλέγουν να κυνηγήσουν την «μαρίδα». Αυτούς τους απελπισμένους, που λανθασμένα βέβαια, επισκέπτονταν τα βουλευτικά τους γραφεία και εκλιπαρούσαν για έναν μισθό των 800 και 1.000 ευρώ. Η πολιτική τους είναι ίδια και απαράλλαχτη. Όπως δεν κυνηγούν τους πλούσιους φοροφυγάδες, έτσι δεν κυνηγούν και τους ειδικούς συμβούλους των 3,4,5 και πάει λέγοντας χιλιάδων ευρώ τον μήνα.

Τα «δικά» τους παιδιά, τα αποκόμματα του ακραίου νεοφιλελεύθερου «ΠΑΣΟΚ» και της ακροδεξιοφέρνουσας ΝΔ, όχι μόνο δεν τα πειράζουν αλλά εξακολουθούν να τα διορίζουν. Συγγενείς, φίλοι, τριτοξαδέλφια, κουμπάροι, ερωτικοί σύντροφοι διατηρούν τα σκήπτρα στην πτωχευμένη ελληνική οικονομία. Για αυτό άλλωστε απειλούν και πετσοκόβουν το σύνολο μισθωτών και συνταξιούχων με τις δόσεις των μνημονίων. «Δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις», κρώζουν και ολοφύρονται υποκριτικά και με ελαφρύ μειδίαμα. Προφανώς εννοούν τους παχυλούς μισθούς των «δικών» τους.

Όλη αυτή την κατάσταση καλείται να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και να προστατέψει αυτούς που είναι έρμαια της υποτακτικής στα ξένα και ντόπια συμφέροντα θλιβερής και αποκρουστικής συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. Αναμφίβολα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι το Κράτος χρειάζεται αναδιάρθρωση και καθαρό προσανατολισμό την εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού. Έτσι κάνουν τα πολιτισμένα κράτη σε όλο τον κόσμο. Έχουν ένα ισχυρό και διαφανές Κράτος, το οποίο είναι άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο με τους κατάλληλους ελεγκτικούς μηχανισμούς και υπηρεσίες ώστε να είναι πάντοτε στην υπηρεσία του πολίτη και παράλληλα να εποπτεύει τους όρους και τους κανόνες του παιγνιδιού της υγιούς ιδιωτικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Μέχρι τώρα οι καταγγέλοντες και «αδιάφθοροι» που κυβέρνησαν ,διέπλεκαν το Κράτος με τα ιδιωτικά συμφέροντα και το καθιστούσαν ως υπηρέτη της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικής «ελίτ».

Για να μπορέσει το Κράτος να «εκπαιδεύσει» και να αλλάξει παθογενείς νοοτροπίες δεκαετιών, που όντως υπάρχουν, οφείλει να είναι πρώτα το ίδιο δίκαιο και συνεπές στην αποστολή του. Η αποστολή αυτή είναι να υπηρετεί τον πολίτη και τις ανάγκες του και την ίδια στιγμή ο λαός να βλέπει ότι οι φόροι είναι δίκαιοι για όλους και ανάλογοι της οικονομικής δυνατότητας του καθενός. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι να καθίστανται πλήρως ανταποδοτικοί σε όλους τους τομείς.

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη, την πολιτική και κοινωνική ομαλότητα και να απομακρύνει όλα τα παράσιτα – κομματόσκυλα από θέσεις ευθύνης των κέντρων λήψεων αποφάσεων. Θα είναι καθαρά λυτρωτικό και συνάμα μια αρκετά καλή αρχή και στην αποκατάσταση των σχέσεων λαού και κυβέρνησης αλλά και ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με έναν περήφανο λαό που αλλάζει σελίδα και αρνείται να γίνει μια αποικία χρέους και προτεκτοράτο των δανειστών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων