Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Οι ανάλαφροι πολλαπλασιαστές του Αυγούστου...

Του Thanou Trianda, μεσω ΕΛ.Λ.Α.Σ....
Μετά τη διόρθωση των λάθος πολλαπλασιαστών...
Όταν τον Φεβρουάριο ο ΔΝΤ ανακοίνωνε τον “λάθος πολλαπλασιαστή” που “ευθύνεται” για το φιάσκο της αύξησης του χρέους αντί της μείωσης, αυτή η παραδοχή συνοδευόταν από προτάσεις νέων μέτρων όπως “απολύσεις Δ.Υ., πρόσθετα μέτρα 4,5 δις το καλοκαίρι” … κλπ. Πράγματα που έγιναν παρά τις προεκλογικές και άλλες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ή γίνονται.
Η παραγγελία εξετελέσθη λοιπόν και ψάξε εσύ να βρεις αν και πόσο φταίνε οι τεμπέληδες Δ.Υ., οι γιατροί που τα παίρνουν και οι αποδείξεις που δεν κόβονται … λες και ο λόγος που παίρνονται τα μέτρα είναι για να “φτιάξουμε επιτέλους ένα σωστό κράτος”, τη στιγμή που αυτό είναι πασιφανές άκυρο, αφού και τα ρουσφέτια, η φοροδιαφυγή -νόμιμη και παράνομη- και η αναξιοκρατία ζουν και βασιλεύουν.    
Το πήραμε λοιπόν αυτό το χάπι, ο “κοινωνικός αυτοματισμός” λειτουργεί και ο καθένας (… είναι πολλοί) χαιρέκακα βλέπει να βγαίνει ο μάτι του άλλου, και αισθάνεται καλύτερα μέσα του για έναν απροσδιόριστο λόγο … μάλλον γιατί στρουθοκαμηλιστικά νομίζει ότι έτσι επέρχεται η κάθαρση και υπάρχει η ελπίδα με το μαχαίρι επί των πάντων να “πάνε τα πράγματα καλύτερα”…

Κι ερχόμαστε πάλι τον Αύγουστο, που δεν είναι παχιές μόνο οι μύγες, αλλά και -πάλι- οι “λάθος πολλαπλασιαστές” (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113097633).Εσύ λοιπόν που χαίρεσαι ή ανέχεσαι τη “μετακίνηση” (προς την απόλυση …) του εκπαιδευτικού, του νοσηλευτή, του τεχνικού της ΕΡΤ, για κοίτα λίγο καλύτερα πόσο σε εμπαίζουν και σίγουρα ξεκαρδίζονται μαζί σου την ώρα που κανιβαλλίζεις αυτό για το οποίο πριν το 2009 δεν είχες και πολλά να πεις. Το ανεχόσουν στην ουσία σαν μέρος του παιχνιδιού. Ο “κοπανατζής” απλώς υπήρχε δίπλα σου, αλλά μια χαρά ψήφιζες τα δυο κόμματα που τον δημιούργησαν. Το ότι φταίει ο “συνδικαλισμός της αριστεράς” (ο ποιός; … ) είναι ένα καλό ανέκδοτο, που οι κύριοι Πρωτόπαππας και Πολυζωγόπουλος, ας πούμε, θα το βρίσκουν πολύ διασκεδαστικό…      
Για κοίτα λίγο καλύτερα λοιπόν τι -ξανα-λέει σήμερα το ΔΝΤ. Και ξανακοίτα, γιατί σε λίγους μήνες, πάλι θα προσπαθήσουν να σε πείσουν για την “αναγκαιότητα” των νέων, νέων μέτρων (δυο φορές δεν είναι λάθος, λάθος είναι μόνο το ότι δεν το γράφω δέκα…), να σε πείσουν ότι “δεν υπάρχει άλλος δρόμος”, να σε πείσουν ότι φταίει ο διπλανός σου. Πόσο πιο ξεκάθαρα να σου πουν λοιπόν ότι:“Στα συμπεράσματα της μελέτης τονίζεται ότι αυτή την περίοδο είναι πολύ έντονη η συζήτηση σχετικά με το αν πρέπει τα προγράμματα λιτότητας είναι εμπροσθοβαρή δηλαδή τα περισσότερα μέτρα λαμβάνονται κατά κύριο λόγο στα πρώτα χρόνια προσαρμογής τους, ή οπισθοβαρή.” !!!
Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά λοιπόν!Σε ένα τόσο “σοβαρό συμπέρασμα” φτάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ !!!Σου λένε, ξεκαρδιζόμενοι, σίγουρα: “Έλα μωρέ, ένα λαθάκι κάναμε … Τα χοντρά μέτρα που σου διάλυσαν την οικονομία, που σου εκτόξευσαν την ανεργία, που σου στέρησαν την όποια δημοκρατία, που σου αύξησαν το χρέος παρά το κούρεμα του κόπου γενεών που σου άφησαν τα Ταμεία περίθαλψης και σύνταξης με ψιλά, δεν έπρεπε να τα πάρουμε από την αρχή του προγράμματος. Τώρα είναι που θα εφαρμοστούν τα χοντρά πακέτα, για να έρθει στα ίσα του το κέντρο βάρους … να γίνουμε λίγο πιο “οπισθοβαρείς” και να βγεις από την κρίση”.
Σιωπητήριο … περισυλλογή …
Αλλά μην ανησυχείς… Θα ‘ρθουν “λογάδες και γραμματικοί για να σε πείσουν”
Θα υπάρξουν και πάλι οι πένες όπως τον περασμένο Φλεβάρη: (“Γιατί η αλήθεια -που δεν μας αρέσει- είναι ότι το λάθος δεν βρίσκεται μόνο στο μέγεθος του πολλαπλασιαστή. Αλλά και στις αλλαγές που δεν έγιναν σε βασικές δομές του κράτους και της οικονομίας.” … http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_26/02/2013_512425)…
… θα τιτιβίσουν πάλι τα παπαγαλάκια, θα σου υπενθυμίσουν πόσο έφταιξες και πόσο φταις και πόσο θα φταις, μέχρι να κάνουν τη δουλειά τους και να σώσουν τον κόσμο τους από τη φούσκα που τους άφησε υπερκέρδη τις προηγούμενες δεκαετίες και θα τους χαρίσει κι άλλα τέτοια στο μέλλον, μέχρι να σκάσει κάποια στιγμή στα μούτρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων