Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Και αλλο φοβο;

Το Τεκμηριο...
Σε άρθρο του ο Guardian, στις 25.9,  αναφέρεται στην κυβέρνηση Παπανδρέου και τις φήμες περί πραξικοπήματος, που είχαν ακουστεί όταν υπήρχε στο τραπέζι το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος:  "Υπήρχαν φήμες για ένα πιθανό πραξικόπημα, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε υποσχεθεί δημοψήφισμα στους Έλληνες για τα πακέτα λιτότητας. Στο στρατό, υποτίθεται πως υπήρχε μια κατάσταση συναγερμού σχετικά με την πιθανή ανάγκη να παρέμβει σε περίπτωση κοινωνικών αναταραχών, ενώ το γεγονός ότι ο τότε υπουργός Άμυνας ένιωσε την ανάγκη να αποστρατεύσει αρκετούς ανώτατους αξιωματικούς, τροφοδότησε επίσης αυτή την φημολογία.
Ένα χρόνο μετά, η κεντροαριστερή εφημερίδα "Το Βήμα" εξακολουθούσε να γράφει για ένα πραξικόπημα που δεν έγινε, υποθέτοντας πως οι ενέργειες του υπουργού Άμυνας εμπόδισαν ένα πραξικόπημα, αν και φαίνεται πως οι αποστρατεύσεις προκλήθηκαν από το γεγονός πως οι αξιωματικοί του στρατού πήραν άμεσες αποφάσεις κατά των μειώσεων στις συντάξεις. Μέχρι στιγμής είναι φημολογία".
Τι ακολούθησε εκείνη τη φήμη περί πραξικοπήματος, όλοι θυμόμαστε καλά. Κυβέρνηση Παπαδήμου, μετά από φοβερό παρασκήνιο και τη συμμετοχή ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, υπογραφή 2ου μνημονίου, υπαγωγή  των δανειακών μας υποχρεώσεων στο Βρετανικό Δίκαιο, ύφεση, ανεργία, φτώχεια, αύξηση αυτοκτονιών, νέο κύμα  Ελλήνων μεταναστών στο εξωτερικό  κλπ.
Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις,  όπου κυριαρχούσαν εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα, Δραχμή ή Ευρώ, υπήρξε αλλαγή των συσχετισμών των πολιτικών δυνάμεων. Ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση, δραματική μείωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και εκτίναξη του ναζιστικού κόμματος της Χ.Α. Κατάληξη όλων ήταν η συγκυβέρνηση (αρχικά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και στη συνέχεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), κ.α.π. να επιβάλει την πιο αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων δεκαετιών.
Το φθινόπωρο του 2013,  αρχίζει η συζήτηση για 3ο πακέτο βοήθειας και περί «αναγκαιότητας» εφαρμογής των συμφωνιών του 2ου μνημονίου, που αφορούν: άρση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, απολύσεις στο δημόσιο, μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας με την κατάργηση νοσοκομείων, τις απολύσεις προσωπικού και την  αύξηση του εισιτηρίου  στα δημόσια νοσοκομεία από 5 σε 25€ ,  ιδιωτικοποίηση ηλεκτρικού και νερού, διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας και πολλά άλλα τερατουργήματα.
Ταυτόχρονα, αρχίζουν να κυκλοφορούν φήμες στο διαδίκτυο, αυτή τη φορά με τη μορφή ανακοινώσεων της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», για την εγκαθίδρυση– εγκατάσταση μιας ιδιότυπης κυβέρνησης, δικαστικών-στρατιωτικών-αστυνομικών, και ένα ορυμαγδό δηλώσεων, ειδικών και μη, διαρροών  από τα «υψηλά» και «αρμόδια» γραφεία, αναλύσεις των παπαγάλων των ΜΜΕ, ανταποκρίσεις σε διεθνή ΜΜΕ  και πάει λέγοντας.   
Η εξαθλίωση συνεχίζεται. Παρεμφερή σενάρια, καλά δρομολογημένα και μελετημένα, με ανύπαρκτες απειλές με σκοπό να ενισχύεται ο φόβος και ο τρόμος του λαού. «Εμφύλιος πόλεμος», «θεωρία δύο άκρων», «συνταγματικό τόξο». Συνταγματικό τόξο ίσον φιλομνημονιακά κόμματα;;; Επικίνδυνα παιχνίδια για να ξεσηκώσουν το φόβο.
Ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι το μόνο που έχει να φοβάται είναι ο φόβος του
Να συνειδητοποιήσει ότι ο κακός λύκος κατοικεί κάπου στο μνημονιακό μονόδρομο και καταβροχθίζει ένα- ένα τα δικαιώματα του. Τότε ίσως ο ψεύτης βοσκός θα φαντάζει παραμύθι για μικρά παιδιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων