Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αφήστε τη μιζέρια! Χαρείτε κι απαιτήστε!

του Μαζεστιξ...

Η Χρυσή Αυγή στη φυλακή είναι πολύ μεγάλη νίκη.
Ας αφήσουμε τις γκρίνιες και τις μιζέριες!
Ο ένας απ' τους δύο κινδύνους για τη ζωή μας (ο άλλος είναι η κυβέρνηση) είναι στριμωγμένος στα σκοινιά κι εμείς, αντί να χαρούμε και να ανακουφιστούμε γι'αυτό, φιλοσοφούμε και φοβόμαστε μήπως... έρθει κι η σειρά μας!
Αυτή είναι μια ιδιαίτερα φοβική στάση, την οποία διόλου δε συμμερίζομαι.

Τώρα που κι η τελευταία γριούλα στο χωριό, που νόμιζε πως οι Χρυσαυγίτες είναι κάτι μπρατσωμένα και ντόμπρα παιδιά έτοιμα να τη σώσουν από τους κάθε λογής "κακούς", παρότι λιγάκι... οξύθυμα, τώρα λοιπόν που μαθαίνει πως αυτά τα "ντόμπρα παιδιά" τα αρπάζανε από εφοπλιστές, παίρνανε μεροκάματο για να χτυπούν απεργούς και μετανάστες, πουλούσαν προστασία σε μαγαζιά και εκβίαζαν μαγαζάτορες, ήταν ΚΥΠατζήδες και κανανε μπίζνες με... Πακιστανούς, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να τελειώνουμε με τη Χρυσή Αυγή.
Τώρα που αποκαλύπτεται πως οι... "ερχόμαστε και η Γη θα τρέμει" είναι τόσο ΚΟΤΕΣ που στη σύλληψη σύσσωμης της ηγετικής ομάδας, εμφανίστηκαν μόνο 100 νοματαίοι για να την υπερασπιστούν, είναι ευκαιρία να αποδείξουμε παντού το πόσο φοβισμένοι είναι!
Πόσο λίγοι και πόσο χέστες είναι!
Αυτοί είναι που "θα... πάρουν την Πόλη";
Αυτοί, αν δεν έχουν τη στήριξη της Ασφάλειας και αστυνομική συνοδεία, δεν κατεβαίνουν ούτε στο περίπτερο!

Αυτά να πούμε παντού!
Και όχι να μουρμουρίζουμε τους φόβους μας!

Κι ούτε να ψιθυρίζουμε πως αυτά που γίνονται είναι αποπροσανατολισμός για να περάσουν νέα βάρβαρα μέτρα.
Τρία χρόνια τώρα, κάθε βδομάδα περνούν βάρβαρα μέτρα.
Αν, κάθε φορά που πάει να συμβεί κάτι καλό, εμείς διαμαρτυρόμαστε πως η κυβέρνηση... αποπροσανατολίζει την ατζέντα, τότε δε θα χαρούμε ποτέ και για τίποτα.
Θα 'μαστε αιωνίως... σκεπτόμενοι ηττημένοι!
Κι επίσης αυτά τα 3 χρόνια έχουν περάσει πόσα και πόσα μέτρα και τις περισσότερες φορές δεν ήμασταν καθόλου... αποπροσανατολισμένοι!
Μια χαρά πέρασαν όλοι οι νόμοι και οι περικοπές και οι απολύσεις και τα χαράτσια και οι αντεργατικοί νόμοι και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και όλα.
Λέτε τώρα να φοβήθηκαν τις... παλλαϊκές αντιδράσεις και είπαν να φυλακίσουν τη Χρυσή Αυγή, μην τυχόν και τους... ρίξουμε;;;
Ας είμαστε λογικοί, ρε παιδιά...



Πρέπει να ξεφοβηθούμε και, μαζί μ'εμάς, και η σύμπασα αριστερά.
Αντί, δηλαδή, να βγει η αριστερά μπροστά σ'αυτήν την υπόθεση, κάθεται και μουρμουρίζει φοβικά μην τη συλλάβουνε κι αυτήν καμιά ώρα...
Μπροστά ρε! Ας εκμεταλλευτούμε το γεγονός της σύλληψης και τα παρελκόμενά της και ας επιτεθούμε περισσότερο.
Όχι ζητώντας εκλογές και τέτοιες μαλακίες. Αυτά είναι γραφικότητες.
Ακούς ΣΥΡΙΖΑ; Βγες μπροστά. Βγες πιο μπροστά απ' τους άλλους και φώναξε να αποκαλυφθούν τα πάντα και να τιμωρηθούν οι πάντες που είναι σχετικοί με την υπόθεση, αντί να αναμασάς την καραμέλα των εκλογών που έχει γίνει βαρετή, συνέχεια και συνέχεια...

Κι ας μην πέφτουμε στην παγίδα του "αφού το είπε η κυβέρνηση, εγώ πρέπει να λέω όχι για να μην ταυτιστώ μαζί της".
Δεν είναι έτσι. Αν η κυβέρνηση αύριο, με οποιοδήποτε κίνητρο, αποφασίσει να πιάσει π.χ. τη μαφία της νύχτας, εμείς θα λέμε όχι, μην τυχόν και αποπροσανατολιστούμε ή ταυτιστούμε μαζί της;
Εμείς να το δεχόμαστε, να εκφράζουμε την ικανοποίησή μας και να ζητάμε να φτάνει η έρευνα πιο μέσα.
Να μην έχουμε το φόβο της ταύτισης.
Και η ΧΑ μιλούσε -τυπικώς- εναντίον του Μνημονίου. Έπρεπε λοιπόν να πάψουμε κι εμείς να μιλάμε εναντίον του Μνημονιου, μην τυχόν και... ταυτιστούμε μαζί της;;;
Δεν είναι λογικό...
Μην καταντήσουμε και ανέκδοτο, σαν το... ΚΚΕ και το ΟΧΙ του!
(μην κολλάει η βελόνα...)



Τώρα είναι η ώρα να αποτελειώσουμε τη Χρυσή Αυγή. Ν' αποτελειώσουμε το Ναζισμό.
Αντί λοιπόν να αναλωνόμαστε σε μακροσκελείς φοβικές αναλύσεις για το αν κάποια στιγμή στο μέλλον στοχοποιηθούν παρομοίως και άλλοι, πρέπει να βγούμε μπροστά και να απαιτήσουμε, να φωνάξουμε να ξηλωθεί σύσσωμη η συμμορία που τροφοδότησε το Ναζισμό.
Να αναδείξουμε πως καμία σχέση δεν είχε με τις ιστορικές διαδηλώσεις των πλατειών με τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου και το "Αντι-μνημόνιο" η Χρυσή Αυγή, αλλά αντιθέτως υπήρξε το μαχαίρι στα χέρια του κράτους, όταν τα 'βρισκε σκούρα με τις λαϊκές αντιδράσεις για τη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική.
Να αναδείξουμε -μέσω της αποκάλυψης των σχέσεών της με την ΕΥΠ- στο μαλάκα που την υποστήριζε πως δεν είναι καθόλου αντισυστημική, αλλά μία βαθιά παρακρατική οργάνωση.
Να απαιτήσουμε να αποκαλυφθούν τα "κεφάλια" (με αφορμή και την σαφέστατη έρευνα του ΣΔΟΕ) που χρηματοδότησαν αυτή τη συμμορία δολοφόνων κι αυτά που τη χρησιμοποίησαν και είχαν προνομιακές σχέσεις μαζί τους.
Και με το επιχείρημα της εμπλοκής και συνδιαλλαγής τους με μία βαφτισμένη "εγκληματική οργάνωση" να διεκδικήσουμε τη σύλληψή τους και την καταδίκη τους ως συνεργαζόμενοι με την οργάνωση.

Ξέρετε σε ποιους αναφέρομαι.
Σ'αυτόν τον εφοπλιστή και πρόεδρο ΠΑΕ που τη χρηματοδοτούσε και την προωθούσε απ' τα ΜΜΕ που ελέγχει, στον άλλον εφοπλιστή που είναι ήδη πίσω απ'τα κάγκελα που επίσης τη χρηματοδοτούσε, στον άλλον εφοπλιστή με έδρα το Λονδίνο που έκανε το ίδιο, στα ΜΜΕ που είχαν ύποπτη προνομιακή σχέση μαζί τους και στήνανε ρεπορτάζ υπέρ τους (ναι για το Θέμο λέω), στα υψηλά και χαμηλά κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που είχαν σχέση άμεση με την οργάνωση, παντού...
Αφού θα κριθεί "εγκληματική οργάνωση", τότε κάθε πρόσωπο σχετιζόμενο καθ' οιονδήποτε τρόπο με αυτήν, εκ των πραγμάτων βρίσκει τον μπελά του.



Αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να πηγαίνει τον έλεγχο όπου γουστάρει αυτή κι όπου δεν κανει... τζιζ!
Ας εκμεταλλευτούμε μια φορά τις περιστάσεις! Ας φερθούμε πιο έξυπνα απ' όσο επριμένει το σύστημα!
Αντί να μεμψιμοιρούμε λοιπόν, ας βγούμε μπροστά για να πιέσουμε την εισαγγελική έρευνα να φτάσει παραπέρα από εκεί που επιθυμεί ο Σαμαράς.
Είναι η μεγάλη ευκαιρία τώρα. Τώρα που υπάρχει και η στήριξη από Ευρώπη και... παραπέρα! ;-)
Ας το εκμεταλλευτούμε!
Ας αφήσουμε την κλάψα κι ας πανηγυρίσουμε επιτέλους μια νίκη.
Εξάλλου, την έχουμε και μεγάλη ανάγκη αυτή τη νίκη.
Όπως κι αν ήρθε αυτή, φαίνεται να είναι μια μεγάλη νίκη για την κοινωνία μας.
Και είναι η ευκαιρία να αποτελειώσουμε νομικά, πολιτικά και ηθικά το Τέρας που λέγεται Χρυσή Αυγή.

Τώρα είναι η ώρα να αφοπλίσουμε το χέρι του Καθεστώτος.
Τώρα πετάμε το μαχαίρι απ' τα χέρια του!
Μόλις ξεμπερδέψουμε μ' αυτό, θα του κόψουμε και το χέρι.
Πρώτα το μαχαίρι και ύστερα το χέρι.
Και τα δυο μαζί; Είναι πολύ δύσκολο να το πετύχουμε.
Ένα-ένα μπορούμε...

Κι ούτε βέβαια ρόλος μας είναι να ασχολούμαστε με το αν ενισχύεται ή όχι η ΝΔ εκλογικά ή δημοσκοπικά από την παρούσα συγκυρία. Αυτά ας τα σκεφτούν τα κομματικά στελέχη.
Εμείς δεν μπορεί να ανταλλάζουμε Ναζισμό και ποσοστά ΝΔ στις δημοσκοπήσεις.
Σε τελική ανάλυση, ας ενισχυθεί. Έχει κάνει τόσα η ΝΔ που θα έπρεπε ήδη να είναι ανύπαρκτη. Αν ενισχυθεί, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Αλλά δε θα θυσιάσουμε αυτήν την ευκαιρία να τελειώνουμε με τη συμμορία δολοφόνων για κάτι.... κωλοποσοστά!
Να ασχοληθούμε με την πολιτική και όχι με τη μικροπολιτική.
Με τη Χρυσή Αυγή, πιθανόν να μην υπάρξει άλλη ευκαιρία.
Ή τώρα ή ποτέ!
Ή τελειώνει τώρα ο Ναζισμός ή θα μας κυβερνήσει σύντομα.

Όχι λοιπόν στη μιζέρια!
Θάρρος ρε!
Όταν έχεις το Τέρας στριμωγμένο στα σκοινιά, δεν φιλοσοφείς για τη μέρα που ίσως βρεθείς κι εσύ εκεί.
Όταν έχεις το Τέρας στριμωγμένο στα σκοινιά, το αποτελειώνεις!
Μαζί μ'αυτούς που το ταΐζανε.
Και μετά απ' αυτή τη νίκη, με περίσσειο θάρρος συνεχίζεις για να αποτελειώσεις και τους υπόλοιπους που καθημερινά βιάζουν τη ζωή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων