Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μπούμερανγκ η σύλληψη της Χρυσής Αυγής;

Λόγος Παράταιρος...
Συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Χ.Α., καταιγιστικές οι εξελίξεις και συστημική επικοινωνιακή πλημμυρίδα άκρως αποπροσανατολιστική… Τη στιγμή που ετοιμάζεται νέο μνημόνιο και κατά συνέπεια νέα μέτρα ο «όχλος» θα παρακολουθεί on line το σίριαλ «Χρυσή Αυγή»!
Πόσο πετυχημένη η προπαγάνδα τους θα το δείξει ο καιρός… Πόσο θα καταφέρουν να φοβίσουν, να τρομάξουν, με τον μπαμπούλα της Χ.Α. θα το δούμε σε λίγο καιρό είτε από δημοσκοπήσεις είτε από τις αναγκαστικές «τοπικές» εκλογές που θα γίνουν, γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι μετά τις ραγδαίες εξελίξεις αν όχι όλοι, κάποιοι βουλευτές της Χ.Α. θα παραιτηθούν για να προκαλέσουν εκλογές.
Έχω τη γνώμη ότι οι κυβερνώντες πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να ξαναμαζέψουν στο «μαντρί» τούς εξαγριωμένους ψηφοφόρους της Χ.Α. Οι ψηφοφόροι της δεν διακατέχονται μόνο από οργή αλλά μισούν τους «ξεπουλημένους εθνοπροδότες πολιτικούς» και αντί να βλέπουν αυτούς στη φυλακή βλέπουν αυτούς που ψήφισαν για να τους τιμωρήσουν. Ε, λοιπόν, δύσκολα πολύ επιστρέφεις σ’ αυτό που μίσησες θανάσιμα.
Άλλωστε, και οι δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν δείχνουν μεν πτώση του ποσοστού της Χ.Α. αλλά, παρά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, την ψηφίζει ακόμα ένα 7%, που μ’ αναγωγή σημαίνει ποσοστό γύρω στο 10%!
Είτε με το ίδιο όνομα είτε μ’ άλλο η Χ.Α. θα είναι παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις, μπορεί και ηρωποιημένη στα μάτια των ψηφοφόρων της και σίγουρα θα κάνουν την εμφάνισή τους κι άλλα ακροδεξιά- φασιστικά κόμματα με τη φιλοδοξία να γίνουν υποδοχείς ψηφοφόρων της Χ.Α.
Προχθές, στο χωριό που βρισκόμουν, πρώην Πασόκος, τωρινός ψηφοφόρος της Χ.Α., βλέποντας με χειροπέδες τους χρυσαυγίτες βουλευτές ούρλιαζε, μπρος στην τηλεόραση του καφενείου: «Κερατάδες, ότι και να κάνετε η Χ.Α. θα ‘ρθει πρώτο κόμμα»! Φανταστείτε πόσες χιλιάδες άλλοι χρυσαυγίτες αντέδρασαν με τον ίδιο τρόπο…
Γράφει σχετικά ο Κώστας Βαξεβάνης στο «Κουτί της πανδώρας»:
«… Δεν μπορώ όμως να συμμεριστώ αυτούς που ετοιμάζονται να κάνουν το γύρο του θριάμβου. Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική οργάνωση με ό,τι σημαίνει αυτό για την ιδεολογία και τη δομή της. Έχει πείσει ανθρώπους, έχει παρασύρει άλλους και σίγουρα έχει δώσει περιεχόμενο ζωής σε εκείνους που θέλουν να ταυτίζουν τη βία με την αποφασιστικότητα.
Το κυριότερο όμως είναι πως συνεχίζουν να υπάρχουν όλοι οι αντικειμενικοί λόγοι που την κάνουν προσιτή σε λαϊκές μάζες, δηλαδή η εξαθλίωση και η φτώχεια….».
Και σε σχετική ανάλυση
, με τίτλο το ερώτημα «Μπούμερανγκ  η σύλληψη της Χρυσής Αυγής;», ο εγκυρότατος βρετανικός Guardian γράφει:
«Τι περιμένει τη  ελληνική κοινωνία μετά τη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής; Ποια θα είναι τα αντανακλαστικά των πολιτών και των πολιτικών της χώρας; Σ’ αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει η δημοσιογράφος Helen Smith, η οποία προειδοποιεί πως η Ελλάδα βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά, ζώντας τις πιο κρίσιμες πολιτικά ημέρες της μετά τη μεταπολίτευση. όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να βρει τρόπους να εξαλείψει πλήρως το φαινόμενο του ναζισμού που έχει τρομάξει την Ευρώπη, καθώς υποστηρίζει ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος η Χρυσή Αυγή να ανασυγκροτηθεί και να επανέλθει στο προσκήνιο με διαφορετικό όνομα αλλά με μεγαλύτερη ισχύ… Για τη βρετανική εφημερίδα η κίνηση της κυβέρνησης να εξαρθρώσει τη Χρυσή Αυγή μπορεί να γίνει μπούμερανγκ. Τέλος, ο Guardian επισημαίνει ότι το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής θα λυθεί μόνο όταν καλυτερέψουν οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα. Όταν σταματήσει η οικονομική εξαθλίωση των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στη χώρα, τότε ο κόσμος δε θα έχει λόγο να ψηφίζει ναζιστικά μορφώματα που εμφανίζονται ως αντισυστημικά».
Αυτοί που γέννησαν το τέρας, το τάισαν και το πότισαν δεν μπορούν να το σκοτώσουν… Σίγουρα από δω και πέρα θα δούμε ένα πιο αυταρχικό, αντιδημοκρατικό, πρόσωπο της εξουσίας των Σαμαροβενιζέληδων… Νομίζοντας πως με τις φυλακίσεις ξεμπέρδεψαν με τη Χ.Α. το στόχαστρό τους τώρα θα μπει το άλλο «άκρο», αφού ακόμη και τώρα επιμένουν στην ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων!…  Και είναι τόσο αδίστακτοι που δε θα διστάσουν να προχωρήσουν ακόμα και σε χοντρή προβοκάτσια για να εκθέσουν την Αριστερά και πιο συγκεκριμένα το ΣΥΡΙΖΑ!
Με επικοινωνιακά τεχνάσματα δε σκοτώνεις το «τέρας», όσο παραμένουν ίδιες οι συνθήκες που το γέννησαν.
Λοιπόν, «και προπαντός όχι αυταπάτες!», που ‘γραψε και ο σύντροφος ποιητής Μανόλης Αναγνωστάκης.
 Και ο «προφητικός» ο Μπρεχτ:
”Μην χαίρεστε που πέθανε το κτήνος. Η σκύλα που το γέννησε ζει ακόμα και είναι πάλι σε οργασμό”.

561397_699287253419466_1549138726_n

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων