Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τώρα προσοχή μεγάλη!

Του Βαγγέλη Προβιά, απο toportal.gr...
Είχε μία μεγάλη χαρά αυτό το Σάββατο. Ξυπνήσαμε με το νέο της σύλληψης του αρχηγίσκου της Σκουριασμένης Σκοτεινιάς και των βουλευτών της. Kαι όσο καχύποπτοι και κυνικοί και να είμαστε, ή και πραγματιστές, επιτρέψαμε στους εαυτούς μας μία μεγάλη δόση αισιοδοξίας.
Αλλά, και συγχωρείστε μου το κλισέ, πρέπει να απαιτήσουμε από την γυναίκα του Καίσαρα να είναι και να φανεί τίμια. Ειδικά επειδή αυτή η γυναίκα έχει προδόσει την εμπιστοσύνη μας πολλές φορές και για πολλούς λόγους. Όταν είπε ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα. Όταν προστάτεψε τους δικούς της και έβγαλε στην αναφορά της τρόικας μόνο τον λαό.
Προσοχή τώρα μεγάλη, λοιπόν. Πρέπει να μην επιτραπεί η καπήλευση των συλλήψεων και η διασπορά της σκέψης "ε βέβαια, τους συνέλαβε το κατεστημένο επειδή άρχισε να ενοχλείται από την αντισυστημική τους δράση" (την ποιά; εδώ επιτρέπεται να γελάσουμε). Πρόκειται για μία ερμηνεία που πολλοί δυστυχώς θα δώσουν στα σημερινά γεγονότα, εκείνοι οι αφελείς που πιστεύουν ότι το ακατονόμαστο κόμμα είναι κίνημα "εξυγίανσης" και "εξαγνισμού" του δημόσιου και πολιτικού βίου.

Χρειάζεται να προληφθεί ο τεράστιος κίνδυνος που θα μας βάλει σε χειρότερες περιπέτειες, της καθαγίασης των μελών του νεοναζιστικού κόμματος. Για να μην αποκτήσουν τα στελέχη του την πατίνα του μάρτυρα που τον διώκουν γιατί αποκαλύπτει τα αίσχη του παλιού πολιτικού κόσμου είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ και ηθικά αλλά και πολιτικά - επικοινωνιακά, άμεσα και με την τιμιότητα που απαιτείται από τη γυναίκα του Καίσαρα να μάθουμε γιατί, πώς, με τι στοιχεία κατηγορούνται οι σημερινοί συλληφθέντες.
Και ας μην ξεχνάμε και κάτι ακόμα. Επειδή εμείς, παρά τη θύελλα της βίας και του μίσους ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ δημοκράτες, δεν ξεχνάμε ΠΟΤΕ το τεκμήριο της αθωότητας. Οι δημοκράτες δεν λιντσάρουμε, δεν εξοντώνουμε. Είναι δουλειά της δικαιοσύνης να τιμωρεί - και μακάρι τους ανθρώπους αυτούς να τους τιμωρήσει παραδειγματικά, ναι. Αυτή τη λειτουργία της δικαιοσύνης την στηρίζουμε με τη σκέψη, τον λόγο, την δράση μας. Είναι έργο και καθήκον της να υπηρετήσει και να αποκαλύψει την αλήθεια, να επιβάλει ποινές, να παραδειγματίσει. Δεν είναι το δικό μας έργο να σπάσουμε τσαμπουκάδες. Όχι επειδή είναι πολιτικά ορθό, όχι. Όμως οι καιροί είναι πονηροί και χωρίς ψυχραιμία θα πάμε για μαλλί και θα βγούμε κουρεμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων