Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Οι ναζί, τα ΜΜΕ και ο «πραγματικός εχθρός»...

του Σταυρου Χριστακοπουλου, απο το Ποντικι...

«Μην μας τσουβαλιάζετε με τη Χρυσή Αυγή». Όχι, δεν το είπε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο συστηματικά η κυβέρνηση – και τα δύο συμμετέχοντα κόμματα, αλλά με διαφορετική φρασεολογία – «τσουβαλιάζει» με την άθλια θεωρία περί «δύο άκρων». Το είπε η... Γαλλίδα ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Η κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν, του ιδρυτή του φασιστικού Εθνικού Μετώπου, θεωρεί ντροπή και προβοκάτσια το να ταυτίζεται με δύο σχηματισμούς σε όλη την Ευρώπη: το κόμμα του ρατσιστή κατά συρροήν δολοφόνου Άντερς Μπρέιβικ στη Νορβηγία και το ναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή με την εγκληματική δράση στην Ελλάδα.

Όχι τυχαία, ο σφαγέας Μπρέιβικ, ο οποίος φιλοδοξούσε να «καθαρίσει» την Ευρώπη από «μουσουλμάνους, προδότες και μαρξιστές», έχει αναφέρει στο μανιφέστο του, μεταξύ άλλων, ως πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν πιθανώς να βοηθήσουν την «εκστρατεία» («σταυροφορία») του τον καρατζαφέρειο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ), το Ελληνικό Μέτωπο του Βορίδη (το οποίο όμως προσχώρησε στον ΛΑΟΣ) και τη Χρυσή Αυγή.

Όσο και αν η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα φωνάζει ότι ξένες σκοτεινές δυνάμεις προσπαθούν να την καταστρέψουν αλλά αυτή θα συνεχίσει την «πολιτική δράση» της, η πικρή αλήθεια γι’ αυτούς τους τύπους είναι ότι δεν αποτελούν... πρότυπο πολιτικού σχηματισμού ούτε καν για τους ιδεολογικούς συγγενείς τους ανά την Ευρώπη.



Από την ώρα που άρχισε η τρέχουσα έρευνα, η οποία μέχρι στιγμής έχει επιφέρει τη φυλάκιση μέρους της ηγεσίας της, έχουν παρελάσει μπροστά στα μάτια του απλού και ανίδεου κόσμου απίστευτες λεπτομέρειες, για τις οποίες πολύ λίγοι φώναζαν για χρόνια, αλλά έμεναν μπλοκαρισμένοι από τη μεγάλη πλειονότητα των μεγάλων σε επιρροή ΜΜΕ.

Η μεταστροφή αυτών των ΜΜΕ, για μια σειρά λόγους, αποκάλυψε στα έκπληκτα μάτια πολλών ότι ο ναζιστικός σχηματισμός, ο οποίος καταγγέλλει τη διαφθορά υποσχόμενος «τιμωρία», είναι ο ίδιος τόσο βαθιά διεφθαρμένος ώστε ο Άρειος Πάγος να τον ερευνά ως εγκληματική οργάνωση.

Όσο διετηρείτο η ασυλία (και η έμμεση διαφήμιση - προώθηση) της Χρυσής Αυγής από τα μεγάλα και απολύτως συστημικά ΜΜΕ, όσο αυτά τη χρησιμοποιούσαν για να διατηρούν ζωντανή την κυβερνητική αθλιότητα περί «δύο άκρων», αλλά και για να επενδύουν πάνω της με στόχο είτε τον διχασμό του ελληνικού λαού είτε για να την «εξανθρωπίσουν» σε ένα ύστερο στάδιο και να τη χρησιμοποιήσουν ως κυβερνητικό στήριγμα, όπως είχαν πράξει με τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, δεν υπήρχε πρόβλημα.

Τώρα που το σπυρί έσπασε, αντιλαμβάνονται ότι το μακιγιάρισμα δεν μπορεί να αντέξει επ’ άπειρον και ότι πια αποκαλύπτονται στην κοινή θέα. Είναι όμως αργά να μιλούν για «συνωμοσία», διότι απλούστατα αυτό που έσπασε είναι ακριβώς η συνωμοσία σιωπής, η οποία είχε χτιστεί από τη Χρυσή Αυγή και εκείνα τα ΜΜΕ που σήμερα καταγγέλλει ότι τη διώκουν.

Άλλωστε, καλό είναι να μην βιάζονται οι ναζιστές. Αν αύριο «ανανήψουν», αν καταφέρουν να καθαρίσουν τη «βιτρίνα» τους από τα πιο εγκληματικά στελέχη τους, αν φορέσουν «ευπρεπή» ρούχα αντί της «παραλλαγής» και μάθουν να μιλάνε... ελληνικά, αν εγκαταλείψουν τους φανερούς τραμπουκισμούς και εκπαιδευτούν στην «πολιτική ορθότητα», τότε τα ίδια ΜΜΕ, τα οποία χθες τους χάιδευαν και τους προωθούσαν και σήμερα τους σιχτιρίζουν, θα αναλάβουν ακόμη μια φορά να τους ξεπλύνουν.

Άλλωστε η «ευχή» - παραίνεση του Μπάμπη Παπαδημητρίου για μια «καλή Χρυσή Αυγή», που θα μπορούσε να αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο της Ν.Δ., έπεσε στο τραπέζι και ουδέποτε απεσύρθη. Θα επανέλθει εν ευθέτω χρόνω.

Άλλωστε στο στόχαστρο του πρωθυπουργού και των κολλητών του οι ναζί μπήκαν... παρεμπιπτόντως. Αυτοί, όπως ομολόγησε δημοσίως ο Φαήλος Κρανιδιώτης, κρατάνε τις «σφαίρες» τους για τον «πραγματικό εχθρό»: σήμερα για τα κόμματα της ιστορικής Αριστεράς και αύριο για όποιον άλλον αποτολμήσει να εκφέρει απελευθερωτικό πρόταγμα απαλλαγής από το ολοκληρωτικό καθεστώς της αποικίας χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων