Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Οι αποφάσεις της κρίσιμης συνόδου...

Ελληνοφρένεια (ον δε νετ)...
Πόλυς λόγος έγινε για την σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Νίκησε η Γερμανία; Αποδυναμώθηκε ο Κάμερον; Μήπως από προχθές ζούμε πια σε μια νέα Ευρώπη;

Η απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι πολλές και εξαρτώνται, βασικά, από την οπτική που βλέπει ο καθένας μας τα γεγονότα. Αυτό που είναι πολύ δύσκολο να προσεγγίσει κανείς αυτή τη στιγμή, είναι οι αποφάσεις αυτές καθ’ αυτές, καθώς ελάχιστοι γνωρίζουν τις τροποποιήσεις που θα γίνουν στη νέα Ευρωσυνθήκη.

Σε επικοινωνία που είχαμε με κορυφαίο αξιωματούχο της Ένωσης, που είναι και ο νομικά υπεύθυνος για τη σύνταξη της νέας συνθήκης, μας αποκάλυψε πέντε κομβικά σημεία που αλλάζουν μια για πάντα τον Ευρωπαϊκό Χάρτη.

Σημείο πρώτο

Η ευρωζώνη διαλύεται την 1/6/2012. Οι 26 χώρες της Ένωσης, πλην της Μεγάλης Βρετανίας, υιοθετούν το νέο νόμισμα την Δραχμή, του στην πίσω της όψη θα έχει χαραγμένο ένα μπιντέ, για να θυμίζει στις μελλοντικές γενιές πως κατάντησε η Ευρωζώνη μετά τα απανωτά λάθη των ηγετών της.

Σημείο δεύτερο

Θεσμοθετείται θέση Καίσαρα - ύπατου κυβερνήτη της Ευρώπης. Με τα όσα θα προβλέπονται στην συνθήκη ο ανώτατος άρχων της Ευρώπης θα είναι πάντα Έλληνας, ως φόρος τιμής στο λαό που ανέδειξε τα δομικά λάθη του ευρώ και αποτέλεσε την θρυαλλίδα της αλλαγής. Πρώτος πρόεδρος θα είναι ο Κ. Καραμανλής.

Σημείο τρίτο

Αν και ο αξιωματούχος που συνομιλήσαμε ήταν Γιουβέντους, μας είπε ότι υπάρχει σχέδιο να κατακτήσει την επόμενη αγωνιστική χρονιά το Champions Legue ο Παναθηναϊκός για να σταματήσουν να κλαίγονται οι οπαδοί του για την υποτιθέμενη παράγκα στην Ελλάδα.

Σημείο τέταρτο

Κάθε Ευρωπαϊκή χώρα θα αδελφοποιείται με μία χώρα του υπόλοιπου κόσμου. Έτσι σε περίπτωση που η Ευρώπη αντιμετωπίσει ξανά προβλήματα η αδελφές χώρες αναλαμβάνουν να την βοηθήσουν. Για την Ελλάδα αδερφή χώρα θα είναι το Τουρκμενιστάν.

Σημείο πέμπτο

Στα πλαίσια της οικονομικής ολοκλήρωσης και για την αποφυγή ασυμμετριών στο μέλλον η παραγωγή εξειδικεύεται, έτσι κάθε χώρα θα παράγει μόνο τρία προϊόντα. Για την Έλλαδα έχει προβλεφθεί η κατασκευή μασαζοκαλσόν, σαλαμιού αέρος πιπεράτου και πυρηνικών πυραύλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων