Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε. Παίζουμε μόνο με το παρόν τους...

Γιάννης Μακριδάκης...

Έτσι όπως το πάει ο Σαμαράς και η ΝΔ, μέχρι το Σάββατο 16 Ιουνίου δεν θα ξέρουμε αν θα πρέπει να γελάμε ή να κλαίμε με την κατάντια τους.
Θα είδατε το άθλιο σποτάκι με τους μαθητές και τον μίζερο δούλο δασκαλάκο. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς. Από την ιδέα, από το σκηνικό, από το ύφος, από τα μηνύματα, από την εκμετάλλευση των παιδικών ψυχών. Ο κάθε νοήμων άνθρωπος σηκώνει πλέον τα χέρια ψηλά. Το ίδιο και οι πολιτικές επιστήμες. Ίσως και οι ψυχοθεραπευτικές.
Το άθλιο αυτό σποτ τα λέει όλα ξεκάθαρα. Για την Ελλάδα των αδίστακτων της γελοιότητας που εκπροσωπεί στο παρόν, και για την Ελλάδα των μίζερων δούλων που ονειρεύεται στο μέλλον η θλιβερή αυτή πολιτική περσόνα και οι όμοιοί του. Δεν είναι μόνο ο πολιτικός του λόγος παρωχημένος. Είναι και η αντίληψή του για τον κόσμο ανατριχιαστικά οπισθοδρομική, δυστυχώς. Ο άνθρωπος ανήκει σε μια γενιά που αδυνατεί πλέον να δει μπροστά και να πάει τη ζωή παρακάτω, να της δώσει προοπτική. Σε μια γενιά πολιτικών συνταξιούχων που όσο δεν το παίρνουν απόφαση να αποσυρθούν αξιοπρεπώς, τόσο θα ξεφτιλίζονται στα μάτια μας και στα μάτια της Ιστορίας.
Ανήκει σε μια γενιά που προσπαθεί κάθε μέρα να μας δείχνει ξεκάθαρα ότι το παρελθόν είναι ακόμη παρόν και ταυτόχρονα διεκδικεί με θράσος να παρελθοντοποιήσει το μέλλον μας.
Το πολιτικό χάσμα γενεών ξανοίγεται πεντακάθαρα εμπρός μας αυτές τις ενδιαφέρουσες ιστορικά μέρες που διανύουμε, διευκολύνοντας την επιλογή μας, η οποία γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη. Νομοτελειακά, το νέο θα υπερισχύσει. Αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, και πάλι νομοτελειακά, το παλαιό θα αυτογελοιοποιηθεί ως την ύστατη ώρα.
Σε δέκα χρόνια αυτά τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο σποτ, αλλά και όλα τα συνομήλικά τους, θα είναι ενεργοί πολίτες και θα ψηφίζουν. Ελπίζω ότι όλα τους θα βρουν το κουράγιο να ζητήσουν ευθύνες από τους γονείς τους που προφανώς συναίνεσαν και από τον πολιτικό αυτόν γίγαντα που τα χρησιμοποίησε κατ’ αυτόν τον άθλιο τρόπο. Ως τότε, ελπίζω να το πράξουν και να τα υπερασπιστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας και οι Οργανώσεις για την Προστασία των Παιδιών και των Δικαιωμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων