Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Σε ποιον θα σκασει η βομβα;

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ...


Οσοι έχετε παίξει BUZZ γνωρίζετε φυσικα εκείνο το μέρος του παιχνιδιού όπου έχει ενεροποιηθεί μια βόμβα και πάει από παίκτη σε παίκτη, και πρέπει να απαντάς όσο πιο γρήγορα γίνεται και σωστά φυσικά για να τη ξεφορτωθείς να πάει στον επόμενο. Οτι και να κάνεις όμως σε συγκεκριμένο χρόνο είναι προκαθορισμένο η βόμβα να σκάσει. Κι αν σε πετύχει εκείνη η προκαθορισμένη στιγμή ακόμα κι αν ξέρεις τη σωστή απάντηση ΜΠΑΜ!!!  Γίνεσαι κάρβουνο.
Δεν υπάρχει προηγούμενο στη πολιτική ζωή του τόπου, όπου το πολιτικό σκηνικό να κινείται ακριβώς όπως στο BUZZ!! Ασχετα με την όποια φαντασίωση μπορούμε να δημιουργούμε, πως τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο και η βόμβα είναι ελεγχόμενη αρκεί να ξέρει κανείς τις σωστές απαντήσεις, η βόμβα θα σκάσει σε συγκεκριμένο χρόνο και με συγκεκριμένους τρόπους. Αλί και τρισαλί στη δύστυχη παράταξη που θα τη κρατάει στα χέρια της. Θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ? Θα είναι η ΝΔ? Θα είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας? Δεν θα υπάρχει κυβέρνηση και θα σκάσει στη μούρη μας? Πάντως κάπου θα σκάσει.

Αν αυτές τις μερες έχει κάποιος την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που ζουν έξω από δω, και οι οποίοι κινούνται σε επίπεδο πολυεθνικών, τραπεζών, χρηματηστηριακών κύκλων, τζογαδόροι και άλλες ευγενείς κατηγορίες θα αντιληφθεί πως έτσι ακριβώς μας βλέπουν, με τη διαφορά πως δεν βάζουν τη θέση τους στου παίκτες του BUZZ αλλά είναι είτε στη κερκίδα, είτε στο σχεδιασμό του παιχνιδιού.

Είναι τόσο εκρηκτικό το κλίμα που δεν ξέρει κανείς πλέον αν εύχεται να βγει η πολιτική παράταξη που υποστηρίζει ή πρέπει να κάνει τάματα στον άγιο μη βγει.  Το μνημόνιο ήταν από την αρχή ένας εκρηκτικός μηχανισμός στα θεμέλια της κοινωνίας. Ολοι γνώριζαν που ακριβως θα μας οδηγήσει και σε πόσο χρόνο. Είναι αδύνατον να μην το γνώριζαν γιατί εδώ άρχισαν να τ παίρνουν πρέφα ο κοσμάκης από τους πρώτους μήνες κιόλας, δεν το ήξεραν οι εμπνευστές και σχεδιαστές του παιχνιδού? Μη δουλευόμαστε.

Οσοι λοιπόν κινούν τα νήματα δεν κάνουν τίποτα τυχαίο. Αλίμονο αν πιστέψουμε στα διάφορα χαριτωμένα του είδους , πωπω αυτός είναι γραφικός ή εκείνος είναι αφελής. Μπορείς ποτέ να κινείσαι στα διεθνή σαλόνια και να κλειδώνεσαι πίσω από τις πόρτες με τα γεράκια και να είσαι γραφικός ή αφελής? Υποτελής μπορεί να είσαι, λαμόγιο επίσης, κουφάλα επίσης, ξεφτυλισμένος και αυτό,  ανώμαλος, διεφθαρμένος, εθισμένος στο τζόγο, κερδομανής επίσης αλλά αφελής ή παρθένα που δεν έχει πάει ποτέ με άντρα, δεν υπάρχει περίπτωση.

Ο τελικός στόχος όλου αυτού του τσίρκου είναι συγκεκριμένος. Μένει να δούμε ποιος ακριβώς είναι αυτός ο στόχος. Αλλωστε στην ιστορία έτσι συμβαίνει πάντα. Οι εμπρηστές της ανθρώπινης ζωής φτιάχνουν μια βόμβα,  την ίδια στιγμή ξεκινούν την πλύση εγκεφάλου των μαζών και το σπρώξιμό τους σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και όταν έρθει η ώρα να ανοίξουν άλλη μια πληγή στα σπλάχντα της ανθρωπότητας πετάνε τη βόμβα στους παίκτες που τις περισσότερες φορές οι ίδιοι τοποθέτησαν ακριβώς στη θέση που θέλανε....

Σενάριο συνωμοσίας? Καθόλου.  Πρέπει να είναι εντελώς αφελής κάποιος πλέον να πιστεύει πως οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού ποντάρουν στη τύχη. Τύχη ή τέχνη λέει το γνωστό σποτάκι. Οταν παίζει στοίχημα όλα παίζουν.  Αυτή η απλή φράση είναι η φράση κλειδί για να κατανοήσουμε πόση δύναμη χρειάζεται να καταβάλουμε για να ρίξουμε μια γροθιά στο τραπέζι και να καταλάβουμε επι τέλους πως δεν υπάρχει άλλος απρόβλεπτος παράγων από τη δική μας θέληση να μην συμμετέχουμε στο παιχνίδι. Να αλλάξουμε παιχνίδι. Να αλλάξουμε κανόνες.
Η νέοι φεουδάρχες που σχεδιάζουν τη γη που θα κατακτήσουν και τους δούλους που θα βάλουν στη δούλεψή τους έχουν  ήδη ξεπεράσει το θέμα καπιταλισμός. Ο καπιταλισμός με τη μορφή που ξέραμε έχει ήδη πεθάνει. Είναι ιστορία.  Οι νέοι κοσμοκράτορες (οι οποίοι φυσικά εδώ και κάτι αιώνες στο ίδιο συνάφι ανήκουν) γελανε βλέποντας τους λαούς να προσπαθούν με παραδοσιακούς τρόπους, ιδεολογίες, τακτικές να πολεμήσουν κάτι που είναι ήδη νεκρό και ξαναγεννημένο σε πολύ βελτιωμένη έκδοση.  Τσακωνόμουν προχτές με φίλους γιατί γέλασα όταν άκουσα για την πάλη των τάξεων. Και τους ρώτησα στα σοβαρά πιστεύεται πως στη βόμβα που θα σκάσει σύντομα παγκοσμίως θα υπάρχουν τάξεις για να γίνει και πάλη? Και με κοίταξαν σαν τρελή.  ΟΙ γνωστοι συνωμοσιολόγοι που βλεπουν παντού τους ανθρώπους με τα μαύρα και ερπετόμορφους κάτω από τα κουστούμια.

Το πρόβλημα είναι το ίδιο μόνιμα. ΟΙ άνθρωποι αδυνατούν να αποδεχτούν το γεγονός πως είναι πιόνια. Ο Ντοστογιέφσκυ έγραφε

Ολη η ανθρώπινη υπόθεση, φαίνεται, πως πραγματικά έγκειται μονάχα στο ν'αποδεικνύει ο άνθρωπος κάθε στιγμή στον ευαυτό του , πως είναι άνθρωπος κι όχι πλήκτρο"

Σήμερα υπάρχει μεγάλη ανάγκη να επιμείνουμε στο ότι είμαστε άνθρωποι και όχι πλήκτρα. Για ήρθε ο καιρός που όλα τα καλοπιάσματα τελειώσανε και δεν έχουν ανάγκη για να κάνουν τα παιχνίδια τους  να μας μοιράσουν σε στρατόπεδα.  Ταξικά, Πολτικά,  θρησκευτικά, ή ότι άλλο. Αυτά τα στρατόπεδα που τόσα χρόνια χρησίμευσαν για να προχωράει καλά ο πολιτισμός της ψευτιάς, δεν τα έχουν πλέον ανάγκη. Ενα κουβάρι  θα είμαστε  μιζέριας, όπου ο καθένας θα φυλάει  ακόμα τα ψεύτικα κάστρα του που έτσι κι αλλιώς από την αρχή φτιαγμένα από άμμο ήταν κι η ζωή θα προχωράει ερήμην μας.

Πως μπορούμε να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο? ΄Πάρα πολύ δύσκολο αλλά σε πρώτη φάση πρέπει να σκεφτούμε πως αν ένα φαί είναι δηλητηριασμένο δεν το τρώμε. Σταματάμε να τρώμε αυτό που μας σερβίρουν. Κι αν βρούμε τη δύναμη τους το δίνουμε να το φάνε ο ι ίδιοι.
Να πάμε να ψηφίσουμε στις 17 Ιουνίου και να αισθανθούμε πως κάνουμε κάτι σημαντικό αλλά να κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού ένα πορτάκι ασφαλείας. Τη γνώση πως δεν υπάρχουν θεοί και μάγοι στη πολιτικοί. Ολοι είναι αναλώσιμοι και πρέπει να φεύγουν από τη  μέση αν δεν κάνουν όσα είπαν. Αν δεν έχουν τη δύναμη και την ικανότητα να προστατέψουν το λαό τους, τότε ο λαός τους αυτόματα πρέπει να τους θεωρεί αναλώσιμους. Δεν κατεβαίνουμε στις εκλογές έχοντας ανακαλύψει στο πρόσωπο ενός πολιτικού τον Ελβις, τον Ιησού ή τον  Τσε. Ζητάμε ανθρώπους που να έχουν τη στοιχειώδη κατάρτιση και τη θέληση να μην γίνουν μια επόμενη σειρά  άβουλων υπαλλήλων. Δεν θα αλλάξει ροή το Σύμπαν αν βγει ο άλφα ή ο βήτα. Δεν θα έρθει η αποκάλυψη αν βγει ο άλφα ή ο βήτα. Ενα μνημόνιο έχουμε μπροστά μας. Με μια σειρά αισχρά, άθλια μέτρα που χτυπάνε αλύπητα τα πιο αδύναμα μέρη του πληθυσμού και αφήνουν ελεύθερους και ανενόχλητους όλους τους πτωματοφάγους και τους κλεφτες. Μια πατρίδα έχουμε που έχει καταντήσει μια ζητιάνα που είναι μόνιμα με απλωμένο το χέρι με εκείνη τη χαρακτηριστική κακόμοιρη φάτσα που τόσα χρόνια κανένας υπερ-πατριώτης δεν είχε πρόβλημα όταν την έστελνε να καθαρίζει τα τζάμια στις λιμουζίνες των ξένων για να φέρνει πίσω τα όβολα και να βολεύονται ολοι.

Κι όσο για τους νέους πολιτικούς που όντως έχουν μεγάλες φιλοδοξίες και οράματα και έχουν φουσκώσει σαν παγώνια και θέλουν όλα αυτά να τα αλλάξουν, να θυμούνται πως  η βόμβα είναι ενεργοποιημένη ,  το μέλλον που φοβούνται είναι ήδη χτες και σε κάποιου τα χέρια θα σκάσει.  Μια και θα περάσει λοιπόν από τα χέρια τους ας τη πετάξουν αποφασιστικα στους κατασκευαστές χωρίς φόβο γιατί υπάρχει ένας λαός που έχει τσαντιστεί πολύ κι αυτό έχει μια μυρουδιά αισιοδοξίας. Μένει να μάθει αυτός ο λαός που έχει φτάσει στο τελευταίο σκαλοπάτι εξευτελισμούς να κατανοήσει με ποιους πρέπει να είναι τσαντισμένος. Ποιοι είναι οι πραγματικιοί υπαίτιοι όλων των δεινών και της ντροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων