Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΙΣΜΟ(μέρος β!)



noumero11...

ΤΗΛΕΘΕΣΕΙΣ

Πες πες και ξαναπές τα ίδια απ’την αρχή,τα ίδια με  πέρυσι,πριν από τρία χρόνια,κάτι θα  μείνει για να σφηνώσει στο μυαλό και αυτό είναι η δυσάραστη πτωματίλα, με τι διαφορά ότι το πτώμα δεν βρίσκεται μέσα στο στούντιο αλλά μπροστά στον τηλεοπτικό του δέκτη. Στο τέλος ενός ακόμα δελτίου ο απολογισμός των θυμάτων θα βαραίνει πάντα την πλευρά των τηλεθεατών.

ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΣ

Αυξάνεις τον τόνο της φωνής όταν ο απείθαρχος καλεσμένος προβεί σε αυθαιρεσίες και ρωτάς πάντα γεμάτος απορία : Εσείς τι προτείνετε;
Σημασία έχει να δείξεις στους τηλεθεατές πως συμπάσχεις όταν αναγκάζεσαι να μεταδώσεις σε δυο γραμμές την είδηση μιας ακόμα αυτοκτονίας(μάστιγα). Το θλιμμένο ύφος και η αλλαγή του τόνου της φωνής στο ηπιότερο είναι επιβεβλημένα ώστε να αναδειχτεί η  ανθρωπιά σου.
Αφού έχεις καταδικάσει με την μητέρα των προφάσεων “δεν γίνεται διαφορετικά” ,μερικές χιλιάδες ανθρώπους ,καληνύχτισε τους με το πιο πλατύ χαμόγελο.
Δείξε την απορία σου γουρλώνοντας τα μάτια για το περίεργο φαινόμενο της ύφεσης και της ανεργίας που έφτασε στο ταβάνι. Αργότερα κανε την διαπίστωση πως φταίει η κυβέρνηση γιατί δεν εφαρμόζει τα μνημόνια,έχοντας πάντα τον τελευταίο λόγο πριν αλλάξεις θέμα.
Ασχέτως αν είναι δυσάρεστο να παρουσιάζεις ένα ακόμα πρόγραμμα περικοπών ,πάντα στο τέλος κλείνεις με την αισιόδοξη ρήση γεμάτος/η ανακούφιση: “ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα”.
Η στάση “bimbo οικοδέσποινα” απέναντι σε  κάποιον από τους αμέτρητους τραπεζικούς εκπροσώπους που κατακλύζουν το στούντιο,είναι επιβλεβλημένη. Κούνα το κεφάλι καταφατικά ώστε να δείξεις πως συμφωνείς απόλυτα και πρόσεξε μην κάνεις καμιά ύποπτη ερώτηση .Μόνο ομόφωνες διαπιστώσεις επιτρέπονται.
Το κλίμα στα τηλεπαράθυρα όταν βρίσκεται κάποιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης πρέπει να ελαφρώσει προς το τέλος με κάποιο έστω και άνοστο  αστείο.
Θα ρωτήσεις με ένα πολύ αυστηρό ύφος τον προσκεκλημένο της Χ.Α την γνώμη του για τα αίσχη που συμβαίνουν στο κέντρο,αλλά θα παρακολουθείς σαν χάνος  το ναζιστικό του παραλήρημα χωρίς να διακόψεις,γιατί η ελευθερία του λόγου είναι ιερή.Στο τέλος συμπεραίνεις πως είναι φυσιολογικό με τόσους λαθρομετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και την εν γένει απαράδεκτη στάση της αριστεράς, το  κόμμα της Χ.Α να φτάσει στο 30%.

Η ΚΑΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΑ.

Ουσία έχει όταν επαναλαμβάνεις συνεχώς τις λέξεις: Κυβέρνηση,κυβερνητικό πρόγραμμα ,εταίροι,δραχμή και καταστροφή, να τις βάζεις σε αυτή την σειρά .
Ξεκινάς την ερώτηση στον εξωτερικό απεσταλμένο: “Πως ήταν το κλίμα στη σύνοδο κορυφής;”.Αν είναι αρνητικό ,τότε το έργο της κυβέρνησης είναι γολγοθάς και η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.Αν είναι θετικό,τότε η Ελλάδα πρέπει απλώς να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Όταν έχεις εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι, θα θελήσεις να μάθεις με κάθε λεπτομέρεια την  κατάσταση της οικονομίας στις 28/7/2017.
Στους βουλευτές μαϊντανούς απευθύνεσαι πάντα στον ενικό.
Προσοχή δεν ρωτάς ποτέ λεπτομέρειες σχετικά με την καταπολέμηση των ελλειμμάτων και άλλα τέτοια φαιδρά τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.
Ο,τι και να πει ο απεσταλμένος του καναλιού για τη σύνοδο, στο τέλος θα συμφωνήσετε μαζί πως η εφαρμογή του μνημονίου συνιστά ένα δύσκολο μονόδρομο.
Τα καλά παράθυρα έχουν την εξής σύσταση. Δυο με τρεις υποστηριχτές της κυβέρνησης,ένας εκδότης εφημερίδας ,και ένας το πολύ της αριστερής αντιπολίτευσης.
Μπορεί τα μνημόνια να έχουν αποτύχει οριζοντίως και καθέτως ,αλλά σίγουρα θα υπάρχει στο τέλος μια ελάσσονος σημασίας είδηση να ισορροπήσει τη ζυγαριά.
Δεν διαφωνείς ποτέ με κάποιον που είσαι υποχρεωμένος/η βάση συμβολαίου να συμφωνήσεις.
Οι μόνοι που πρέπει να ομιλούν με χειροπιαστά επιχειρήματα στα παράθυρα είναι οι αριστεροί.
Σε ένα στρογγυλό τραπέζι αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι να κατευθύνεις την κουβέντα .
Μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό φοροδιαφυγής και ανεπανόρθωτης καταστροφής της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό ,θα ακολουθήσει με θρησκευτική ευλάβεια η αισιόδοξη είδηση της βράβευσης ενός μαθητή από κάποια παγκόσμια ακαδημία αρίστων.
Μοίρασε τον τηλεοπτικό χρόνο αναλόγως της “επικινδυνότητας” των καλεσμένων. Ο λιγότερο επικίνδυνος πρέπει να μιλήσει το περισσότερο, στην αρχή, και χωρίς να τον διακόψει κανείς.
Κάνεις τις θέσεις του ΚΚΕ να φαντάζουν ανόητες ρωτώντας με εμμονή τον εκπρόσωπο του σχετικά με την αποπληρωμή των δανειστών και το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη.
Στους εκπροσώπους της αριστερής αντιπολίτευσης ξεκινάς με την ερώτηση: “καταδικάζετε τα έκτροπα;”
Τους εκπροσώπους της χρυσής αυγής δεν θα τους ρωτήσεις ποτέ αν καταδικάζουν τις ρατσιστικές δολοφονίες των μεταναστών.
Τον τελευταίο λόγο στα τηλεπαράθυρα τον έχει πάντα ο πιο ακριβοπληρωμένος δημοσιογράφος.

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

Σε περίπτωση και κάποιος συνδικαλιστής ρωτήσει αν νιώθεις την κρίση, απαντάς τα εξής . “Τα δούλεψα τα λεφτά μου,το κανάλι όπου εργάζομαι δεν επιβαρύνει το κράτος.”
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην διακυβέρνηση της χώρας από την Άνοιξη.
Ένας Μέγα-δημοσιογράφος είναι άριστος γνώστης:Της πολιτικής,της κοινωνιολογίας,της οικονομίας,της αγοράς,της οικολογίας ,του ποινικου δικαίου,της ιστορίας,της τέχνης ,της μαγειρικής,της αυτοκίνησης κτλ.
Στα τηλεπαράθυρα ή τα στρογγυλά τραπέζια μπορούν άνετα να συνυπάρξουν ταυτιζόμενοι απόλυτα με το μνημόνιο , πολιτικοί από αντίπαλα κόμματα , δημοσιογράφοι από αντίπαλες εφημερίδες ,ή τραπεζίτες από αντίπαλες τράπεζες.
Την ακρόπολη έχουν την ευκαιρία να την επισκεφτούν οι τουρίστες μόνο κατά την διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων.
Ένα νοσοκομείο είναι πιο χρήσιμο κλειστό παρά ανοιχτό.
Οι δημόσιοι υπαλλήλοι πάντα θα υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο.
Ο αριθμός των λαθρομεταναστών υπερβαίνει τα δυο εκατομμύρια.
Η κρίση πάντα φέρνει στο προσκήνιο την υγιή επιχειρηματικότητα του έθνους.Ή, η κρίση είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να ανακαλύψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες
Το ΣΔΟΕ είναι διεφθαρμένο μόνο το χειμώνα.
Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Οι φοροφυγάδες με τις καταθέσεις στην Ελβετία χρειάζονται ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να επιστρέψουν τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες.
Οι τυχαίοι πολίτες που απαντούν στα ρεπορτάζ των δρόμων για την κρίση ,μπορούν να ζήσουν και χωρίς εισοδήματα.
Την ώρα που η αστυνομική ρεπόρτερ περιπλανιέται αργά- αργά(όσο πιο αργά τόσο πιο καλά) μέσα στο διαμέρισμα του τρομοκράτη λέγοντας απ έξω το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ, θα την ρωτήσεις: “Δώρα αληθεύουν οι φήμες…”
Όλοι οι απλοί πολίτες φορούν μπλουζάκια της χρυσής αυγής,κρατάνε ελληνικές σημαίες-στυλιάρι ,φοράνε φαιοπράσινα παντελόνια και παρατάσσονται σαν στρατιωτάκια κατόπιν παραγγελμάτων.
Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ξεκίνησε ως σκάνδαλο από το καλοκαίρι του 2009 και παρέμεινε ως τέτοιο μέχρι το φθινόπωρο του 2011.
Η τουριστική βιομηχανία είναι η ατμομηχανή της οικονομίας μόνο όταν αποκλειστεί κάποιο πλοίο στο λιμάνι από το ΠΑΜΕ.
Τα τρόφιμα στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ τελειώνουν πάντα την πρώτη ημέρα της απεργίας.

ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗ

Η ανάγνωση δελτίων τύπου ονομάζεται δημοσιογραφική ερεύνα, ή εν συντομία ρεπορτάζ.
Στην περίπτωση μιας ρατσιστικής δολοφονίας ,τα ίχνη του δράστη βρίσκονται μόνιμα στο στάδιο της διερεύνησης.
Εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι μόνο όσοι υποστηρίζουν τα μνημόνια ή την εργοδοσία.
Για την δράση της Χ.Α πρωτάκουσες στις 06/05/2012.
Η εξαγορά μιας δημόσιας τράπεζας αναλώνει λίγο ή καθόλου χρόνο στο δελτίο.
Τα χρέη μιας ΔΕΚΟ χρειάζονται γύρω στα δεκαπέντε δευτερόλεπτα μέχρι να συνδεθούν με το σπάταλο δημόσιο και την τεμπελιά των δημοσίων υπαλλήλων.
Λύση στην κρίση είναι μόνο αυτή που ικανοποιεί στο έπακρο την ΕΕ και τους δανειστές. Οτιδήποτε άλλο συνιστά καταστροφή.
Το “φιλανθρωπικό έργο” της χρυσής αυγής ονομάζεται κοινωνικός ακτιβισμός.
Ο τεμαχισμός των ειδήσεων ονομάζεται “περιορισμένος τηλεοπτικός χρόνος”.
Κανένα τηλεθεατή δεν ενδιαφέρει τι δήλωσε  ο φερόμενος ως δράστης.
Η  ΕΛ.ΑΣ ,η εκκλησία,οι ένοπλες δυνάμεις και οι δικαστικοί για έναν αδιευκρίνηστο λόγο δεν επιβαρύνουν τον προυπολογισμό του κράτους.
Η πολύ σκανδαλολογία είναι λαικισμός.Η λίγη είναι δημοσιογραφική έρευνα.
Τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα πλάνα ονομάζονται: “δημοσιογραφική επιμέλεια”.
Αν το θέμα είναι η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων μιας επιχείρησης, στο στούντιο θα καλέσεις τον εκπρόσωπο της εργοδοσίας.
Οι εικόνες από τα έκτροπα μπορούν να επαναληφθούν μέχρι και τριάντα φορές σε ένα πεντάλεπτο.
Στη περίπτωση που ο βιαστής ανηλίκου αποδειχθεί επώνυμος,καλείς στο στούντιο τον εκπρόσωπο της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Το προφίλ ενός επιχειρηματία μπορεί άνετα να υπερβεί τα δεκαπέντε λεπτά.
Ειδήσεις σε μια διαδήλωση είναι μόνο αυτές που συνοδεύονται από εικόνες με έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας.
Απαγορεύονται αυστηρώς οι λέξεις ναζισμός και φασισμός κατά την ώρα του prime time.
Διακόπτεις πάντα τον καλεσμένο των συνδικαλιστών για να τον ρωτήσεις τι θα γίνει με την ταλαιπωρία των τουριστών .
Πάντοτε στην περίπτωση ενός βολικού εγκλήματος θα ακολουθήσει πεντάλεπτο ρεπορτάζ με τις γνώμες των μαρτύρων,των γονιών, των γειτόνων, των φίλων και των συγγενών.
Στην περίπτωση της τρομοκρατίας ,φως στην υπόθεση θα ρίξει μόνο το δελτίου τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων