Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η πλάκα με τη διάρκεια επιτήρησης για τη διαφθορά...

Swell...

 
Σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης μέχρι το τέλος του χρόνου μπαίνει η Ελλάδα από την Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι λόγοι είναι "η πλήρης ανεπάρκεια που παρουσιάζει στον τομέα πάταξης της διαφθοράς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην διασφάλιση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων".
Η πλάκα είναι ότι η Επιτροπή ορίζει τη διάρκεια της επιτήρησης μέχρι το τέλος του χρόνου. Λες και η διαφθορά προκύπτει μόνο από τους τομείς που αναφέρει το Συμβούλιο. Και δεν είναι συνώνυμο της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής της Ελλάδας.

Tη στιγμή που στη Βουλή υπάρχουν άνθρωποι που κατηγορούνται για εγκλήματα του Ποινικού Κώδικα. Υπάρχουν συγγενείς καταδικασθέντων. Τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έφτασαν ποτέ στα δικαστήρια. Τη στιγμή που το πόθεν έσχες των πολιτικών είναι το μεγαλύτερο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Όταν για να κάνεις δουλειά με το Δημόσιο, γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες ότι πρέπει να λαδώσεις. Δεν προβληματίστηκε ποτέ κανείς, για παράδειγμα, γιατί το Λιμενικό Σώμα εννοεί να προμηθεύεται συνεχώς τα ίδια άχρηστα φουσκωτά σκάφη από την ίδια εταιρία. Εταιρία που θα είχε κλείσει προ πολλού, αν δεν υπήρχε το Λιμενικό Σώμα...
Οι πάντες εξαγοράζονται στην Ελλάδα. Ακόμα και η "τυφλή" δικαιοσύνη αναγνωρίζει το χρήμα και την οικονομική δύναμη. Γι' αυτό μπορείς να σκοτώσεις τον δεκαπεντάχρονο που "ψώνισες" από τον δρόμο και να μην έχεις καμιά συνέπεια. Φτάνει να είσαι εκδότης.
Οι Ευρωπαίοι δεν είναι ηλίθιοι ή μακριά νυχτωμένοι. Γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει. Τα ίδια και χειρότερα γίνονται και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες-μέλη της Ε.Ε. Στο κάτω-κάτω της γραφής, η SIEMENS που έχει εξαγοράσει κυβερνήσεις και πολιτικά κόμματα σε όλες τις ηπείρους, είναι γερμανική εταιρία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων