Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Το Κερατσίνι δεν είναι το κερασάκι...

του Δημητρη Παπαχρηστου, απο το Εθνος...
Το Κερατσίνι δεν είναι το κερασάκι
Οταν ο Κασιδιάρης σε τηλεοπτική εκπομπή χειροδίκησε εις βάρος της Λιάνας Κανέλλη, πίστεψα αφελώς, όπως και πολλοί άλλοι, πως η Χρυσή Αυγή θα μειώσει τα ποσοστά της. Αυτοί οι ανθέλληνες, οι απάτριδες, οι Γερμανόσποροι δεν έχουν καμία σχέση με την Αρχαιοελληνική Γραμματεία και με τον ανθρωπιστικό οικουμενικό πολιτισμό μας.
Η εγκληματική βία κατά των μεταναστών ήρθε να δέσει με τη βία εναντίον των αριστερών πολιτών. Η πολιτική δολοφονία στο Κερατσίνι δεν είναι το κερασάκι, είναι η μαύρη τούρτα της κοινωνίας που τους εξέθρεψε και τώρα τη δοκιμάζουμε όλοι μας. Πίστεψα πως δεν θα μπορούσαν να τους ψηφίσουν περίπου 450.000 συμπολίτες μας.
Η αγανάκτηση, η οργή, η διαμαρτυρία, η απαξίωση των κομμάτων που ευθύνονται για τον γενικότερο κοινωνικό και οικονομικό εκπεσμό που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση δεν μπορεί να γίνει δικαιολογία ούτε δολοφονική εκδίκηση, γιατί στρέφεται και εναντίον αυτών που εκλογικά τους νομιμοποίησαν.
Αν οι μαυραυγίτες συνεχίσουν να συγκαλύπτονται από μέρος της Αστυνομίας και έχουν την ανοχή των συγκυβερνώντων, θα οδηγηθούμε σε μια εμφυλιοπολεμική κατάσταση. Δεν αρκούν οι δηλώσεις καταδίκης της βίας, ούτε να παίζεται το παιχνίδι των δύο άκρων, χρειάζεται να αντιμετωπιστεί ως παρακρατικό μόρφωμα.
Αν μισό εκατομμύριο ψηφοφόροι πιστεύει στους Μιχαλολιάκους και στους Κασιδιάρηδες, τότε το πρόβλημα είναι τεράστιο και άπτεται όχι της πολιτικοκοινωνικής κατάστασης, αλλά της ψυχιατρικής, που σημαίνει ότι έχει αρρωστήσει η κοινωνία μας. Η άγνοια και η απολιτικότητα πολλών νέων μαζί με το εύρος της ηλιθιότητας αρκετών άλλων που ρέπουν προς τη βία γίνονται προϊόντα της κρίσης που την εκμεταλλεύονται οι χρυσαυγίτες όπως εκμεταλλεύονται και το μεταναστευτικό.

Η δολοφονία η πολιτική που έγινε στο Κερατσίνι δεν μπορεί να κουκουλωθεί, οι χρυσαυγίτες από εδώ και πέρα θα πρέπει να τρέχουν να κρυφτούν και δεν θα έχουν καμία δικαιολογία πλέον οι μη φασίστες που τους ψήφισαν. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις, πολίτες που αντιστέκονται και απαντούν στην κρίση με κινητοποιήσεις, με αλληλεγγύη και με συλλογικές πράξεις, προσπαθώντας να απεμπλακούν από κάθε λογής συντεχνιασμούς, για τη ριζική ανατροπή των μνημονιακών - τροϊκανών.
Δεν πρέπει να επικρατήσει η βαρβαρότητα που παράγει το καπιταλιστικό σύστημα της κρίσης και της εκμετάλλευσης των αδυναμιών και των κερδών που δημιουργεί. Ο σημερινός δολοφόνος θα πρέπει να τιμωρηθεί για να μην προκύψουν και νέοι δολοφόνοι. Δεν αρκεί όμως μόνο η ποινική καταδίκη, από εδώ και πέρα όσοι συνεχίζουν να προκαλούν και να δρουν ως συμμορίτες να γνωρίζουν πλέον πως δεν θα μπορούν να σταθούν πουθενά κι αυτό θα είναι το μάθημα που θα δώσει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του άτυχου νέου από το Κερατσίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων