Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ιστορία επιτυχίας...

απο το AlterThess...
Από τη Δευτέρα τα χρεοκοπημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υποστηρίζουν πως σήμερα – αύριο ο Γιάννης Στουρνάρας θα ανακοινώσει περίφημα νέα για την πορεία των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας. Φυσικά η… αγωνία είναι μεγάλη, το βλέπεις στο δρόμο όπου ο κόσμος συζητά και περιμένει πως και πως τον Στουρνάρα να ανακοινώσει τα ανέλπιστα καλά νέα. Όλοι περιμένουν, έτοιμοι να βγουν στο δρόμο και να πανηγυρίσουν, τις ανακοινώσεις για ένα εξωφρενικά μεγάλο πλεόνασμα, για τη μείωση κάποιου δείκτη και για την αύξηση κάποιου άλλου.
Ο κόσμος, όπως υποστηρίζει η μονταζιέρα της Συγγρού και το πολιτικό γραφείο του Βενιζέλου, ξέρει, καταλαβαίνει και περιμένει με υπομονή τα πράγματα να φτιάξουν και οι θυσίες του, επιτέλους να πιάσουν τόπο. Που βρίσκεται όμως αυτός ο κόσμος; Εντάξει δεν κλαίνε όλοι και όλες με το ίδιο δάκρυ, δεν είναι όλοι και όλες στην ίδια θέση, αλλά ρε φίλε αυτά που λένε που τα βλέπουν και που τα ακούν; Θα μου πεις πως στη μονταζιέρα της Συγγρού και στο πολιτικό γραφείο του Βενιζέλου τη σύγκρουση με την πραγματικότητα, με αυτό που συμβαίνει, την έχουν αναγάγει σε ολυμπιακό άθλημα και παίρνουν τα μετάλλιο το ένα μετά το άλλο.

Πήγα χθες σε ένα φαρμακείο και εκεί είδα σε πλήρη εξέλιξη την ιστορία της επιτυχίας αυτής της ελεεινής κυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς. Είδα την… αναμονή για τις ανακοινώσεις του Στουρνάρα, τα γεμάτα από ελπίδα βλέμματα για το εξωφρενικά μεγάλο πλεόνασμα. Και μου ήρθε να βάλω τις φωνές γιατί ήταν τόσο πολλοί οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που για να πάρουν τα φάρμακα τους μέτραγαν κέρματα στον πάγκο του φαρμακείου. Ψιλά γράμματα, θα μου πεις, για τη μονταζιέρα της Συγγρού και για το πολιτικό γραφείου του Βενιζέλου, αλλά δεν είναι γιατί αυτές οι καταστάσεις, αυτές οι εικόνες, αυτή η ταπείνωση, είναι τα καύσιμα για την κίνηση που όλοι και όλες νιώθουμε ότι συμβαίνει. Με άλλα λόγια, ποιος Καρυπίδης ρε μεγάλε;
Ο alterthess ιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων