Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα αυτοί, αύριο εμείς....

Μια ματια στον ηλιο με γιορτινα...
Η κυβέρνηση θα πει το παραμύθι της, ότι οι απεργοί ταλαιπωρούν και εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου μπλα... μπλα... μπλα... λες και νοιάστηκε για αυτόν.
Τα ΜΜΕ θα βάλουν πάλι την κασέτα με το χάος στην Αθήνα από την απεργία, ουρές στα λεωφορεία μπλα... μπλα... μπλα... λες και έχουν μπει όλοι αυτοί σε λεωφορείο να πάνε σα σαρδέλες στη δουλειά τους.
Εσύ όμως βρε άχρηστε Έλληνα, που λες το ψωμί ψωμάκι, που τρέχεις για 500 ευρώ, που είσαι άνεργος, που πεινάς, που χάνεις το σπίτι σου, που χάνεις όλη σου την υπόσταση, γιατί λες τα ίδια;
Αλλά ξέρω ποιος είσαι, μη μου κρύβεσαι.
Είσαι συ που κοιτάς πάντα το τομάρι σου.
Εσύ που λες ευχαριστώ για το ξεροκόμματο που σου πετάνε.
Εσύ που νομίζεις ότι μόνο αυτό αξίζεις.
Εσύ που είσαι πρόβατο επειδή δεν θες να είσαι λύκος.
Εσύ που δεν χρησιμοποίησες ποτέ σου το όπλο της απεργίας.
Είσαι εσύ που επέλεξες την κυβέρνηση αυτή και τώρα που σου δίνετε η ευκαιρία, έστω και αργά, να επανορθώσεις, πιπιλίζεις το ίδιο παραμύθι για να μην παραδεχτείς ότι για άλλη μια φορά σε πιάσανε κορόιδο.
Αλληλεγγύη και υποστήριξη προς τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ.
Δεν είμαστε με μια μνημονική φιλοφασιστική κυβέρνηση που προσπαθεί να καταστρέψει κεκτημένα χρόνων, που κατακτήθηκαν με πολύ κόπο και αίμα.
Μη ενοχοποιείτε τους απεργούς και μην αναμασάτε την καραμελίτσα της κυβέρνησης περί ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού. Σε λίγο δεν θα έχει κανείς δουλειά και δεν θα χρειαζόμαστε το ΜΕΤΡΟ.
Δικαίωση για τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ, ακόμα και αν χρειαστεί να πάμε και με τα πόδια.
Σήμερα αυτοί, αύριο εμείς.
Αυτό μην το ξεχνάμε ΠΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων