Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Κι ο Δένδιας με κουκούλα;

Θανάσης  Καρτερός, απο την Αυγη... 
Είναι δυνατόν να συμπαθεί κρυφά και να χαϊδεύει πονηρά ο Νίκος Δένδιας, σκληρός υπουργός Προστασίας Μας, τους τρομοκράτες; Να τους βοηθάει με το δεξί του χέρι την ίδια στιγμή που τους δείχνει με το αριστερό; Να διαφημίζει συγκεκαλυμμένα, με κουκούλα, την πολιτική και ιδεολογική τους επιρροή σε ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων; Να τους εμφανίζει ύπουλα ως σοβαρή πολιτική οντότητα, με ρίζες στην κοινωνία;
Μάλιστα, είναι. Και εξηγούμαστε: Ποιος συνδέει συλλήβδην χιλιάδες αντιεξουσιαστές και αναρχικούς με τους τρομοκράτες; Ο Δένδιας! Ποιος συνδέει τις διαδηλώσεις κατά των μνημονίων, τους αγανακτισμένους, τα κινήματα, με την τρομοκρατία; Ο Δένδιας! Ποιος συνδέει την αξιωματική αντιπολίτευση με τους τρομοκράτες; Ο Δένδιας! Ποιος φωνάζει ότι οι τρομοκράτες έχουν συμπάθειες σε κόμματα, τα οποία δεν τους καταδικάζουν με τη δέουσα θέρμη και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις; Ο Δένδιας! Ποιος εν ολίγοις εμφανίζει τους μισούς Έλληνες να συμπαθούν κρυφίως τους τρομοκράτες; Ο Δένδιας!
Και να ήταν μόνο αυτά. Ποιος διατείνεται ότι υπάρχουν δικαστές που τα κάνουν πλακάκια με τρομοκράτες; Ο Δένδιας! Ποιος καταγγέλλει λειτουργούς της Θέμιδας ως ύποπτους για ύποπτες συμπάθειες σε ύποπτους τρομοκρατίας; Ο Δένδιας! Ποιος σπάει συστηματικά τους δεσμούς αστυνομικού και πολίτη, χωρίς τους οποίους η αστυνομία είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει το έγκλημα - και την τρομοκρατία; Ο Δένδιας! Ποιος εμφανίζεται ως υπέρμαχος του αστυνομικού κράτους, δυσφημεί τους αστυνομικούς ως πραίτορες και άρα διευκολύνει τους τρομοκράτες; Ο Δένδιας!
Βέβαια ο συγκεκριμένος υπουργός διατείνεται ότι είναι απηνής διώκτης της τρομοκρατίας. Ότι υπερασπίζεται τη δημοκρατία από τα άκρα. Ακόμα όμως κι αν παραβλέψουμε πόσο επιεικής και σιωπηρός σε βαθμό μουγκαμάρας είναι με το ένα άκρο, μπορούμε να επιμείνουμε ότι και όσα λέει κατά του άλλου άκρου δεν αποτελούν παρά πολιτική κουκούλα. Ο Δένδιας με τις πράξεις, τις εκτιμήσεις και τα λόγια του είναι ο καλύτερος φίλος του τρομοκράτη. Τον ανεβάζει, τον διαφημίζει, του δίνει επιχειρήματα, αποδυναμώνει τους διώκτες του, τον βάζει μέχρι μέσα στη Βουλή.
Αν τα κάνει όλα αυτά από βλακεία, από σκοπιμότητα ή επειδή όντως συμπαθεί τους τρομοκράτες, δεν μας αφορά. Εκείνο που μας αφορά είναι να βγάλει αμέσως την κουκούλα. Να οδεύσει πάραυτα σε μετάβαση νομιμότητας. Και να γράψει χίλιες φορές στον μαυροπίνακα: Καταδικάζω τον Νετσάγεφ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων