Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Οι δύο μονομάχοι ή, «κόβει η Πουτ@ν@ το γ@μ#σι»;

Ροΐδη Εμμονές...

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κόψουν τις προεκλογικές φαιδρότητες
Γιατί να μην αρχίσει ουσιαστικά την προεκλογική του εκστρατεία ο Βενιζέλος με μια επιστολή στον Μπαρόζο για την… ανάπτυξη. Τσάμπα είναι. Τι ηθικό κόστος καταλογίζει στον εαυτό του  ο Σαμαράς μοιράζοντας «κοψίματα» φόρων μετά τη συγκυβέρνηση του, στου Παπαδήμου. Προεκλογικές υποσχέσεις. Τίποτα ουσιαστικά σοβαρό. Μόνο στα δημοσιεύματα των δημοσκοπήσεων «φαίνεται» το 92+% του κόσμου δυσαρεστημένο με τις πρακτικές των δύο μονομάχων, κι οι έμπειροι μονομάχοι ξέρουν, η εκλογική τους επιρροή δεν θα «κολλήσει» στο υπόλοιπο 8% των «ευχαριστημένων», τα φτερά τους ακόμη υπάρχουν, θα πετάξουν πολύ πέρα και πάνω από αυτό (το 8%) και δύσκολα, δεν θα σχηματίσουν μία μεταξύ τους, κυβέρνηση.
Τι σημασία έχει εάν ήδη τα εισοδήματα των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων, έχουν υποστεί καθίζηση της τάξης των 20% και άνω τα τελευταία τρία χρόνια, και τι σημασία έχει εάν τούτο συνέβη με υπογραφή και βούλα των ιδίων, κυρίως του ΠΑΣΟΚ και με την ενεργή συγκατάβαση της ΝΔ του κ.Σαμαρά; Τα ήδη πετσοκομμένα εισοδήματα «χωρούν» κι άλλη μείωση, συγκεκριμένα για το διάστημα 2012-2014 «θα πρέπει να μειωθεί το ονομαστικό μοναδιαίο κόστος εργασίας κατά 15%».
Όλοι οι «γνωστοί κι επώνυμοι» που τόσα χρόνια τους στηρίζουν, δεν ισχυρίζονται ότι αυτοί που ξέρουν να γκρεμίζουν, ξέρουν και να χτίζουν; Δεν είναι αυτή η ουσία της τελευταίας, σοφά κατασκευασμένης λαϊκής αφήγησης του φόβου, της ακυβερνησίας, του… κατακερματισμού, ο φόβος και η απειλή της Ακροδεξιάς; Βλέπε την ασταμάτητη, χειμαρρώδη ενημέρωση/προβολή/”καταδίκη” συγκεκριμένης φασιστικής ενέργειας μελών την Χρυσής Πορδής προς έμπειρο πολιτευτή στο Μαρούσι. Βλέπε. Κρίνε. Δες «τι σε περιμένει».
Μήπως η 38χρονη πείρα διακυβέρνησης των δύο,  δε έχει έως τώρα, εμπράκτως αποδείξει, πως ότι και να κάνουν, ότι εγκλήματα και αν διαπράττουν, ο σοφός λαός τους συγχωρεί. Τους εκλέγει, κι ενίοτε τους προσφέρει αυτοδυναμία;
Έτσι έχουν συνηθίσει. Οι συνήθειες δεν κόβονται εύκολα. Οι καπνιστές και οι εταίρες το γνωρίζουν. Ο σοφός λαός λέει: «Κόβει η πουτ@ν@ το γ@μίσει»;;;
Ο Βενιζέλος αποποιείται το πρόσφατο παρελθόν του ως χειροκροτητή των Μνημονίων και προσωπικά προς τον Παπανδρέου Γάμα. Ο κατεξοχήν στυλοβάτης του «κόμματος των Μνημονίων» καταδίκασε-έστειλε προσφάτως την πολιτική των Μνημονίων στο πυρ το εξώτερο. Ο Βενιζέλος αποδοκίμασε ΔΝΤ, Μνημόνιο, «την απραξία»των πρώτων μηνών της κυβέρνησης Του (και του Παπ Γάμα), την «εγκληματική» ανικανότητα της Τότε(!) κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Δεν υπάρχει κανένας επομένως λόγος να κόψουν ή να μειώσουν τις προεκλογικές τους φαιδρότητες.
Η Συνταγή-Τακτική “Θα είμαι στην Εξουσία” κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Τι σημασία έχει αν κυβερνάς πάνω σε ερείπια. Η εξουσία είναι το παν.
Τριάντα-οκτώ χρόνια ο σοφός λαός τους βγάζει λάδι, επιβραβεύοντάς τους.
Θα επαναληφθεί; Ίσως. Γιατί όχι. Η έως τώρα πορεία της χώρας αυτό δείχνει.
Προβλέψεις δεν κάνω.
Η Αριστερά και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις ας κάνουν επιτέλους το δικό τους, ρεαλιστικό κουμάντο. Εάν δεν έχουν δυνατότητες, ας μην τις έχουν. Τι να κάνω.
Οι προσωπικές απολογίες εκ μέρους Τρίτων, τέλος.
Αν ο λαός θέλει δράκους, αυτοί του αξίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων