Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ζάππειο ΙΙΙ: η μεγάλη πρόκληση...Χαχα.Χαχα

2310net...

Ο Σαμαράς κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει χειρότερος από ΓΑΠ και Καραμανλή μαζί.
Κατάφερε να παρουσιάσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο συνδύαζε την πρακτικότητα του Καρατζαφέρη, την πανουργία του Βενιζέλου και την ρητορική άνεση του ΓΑΠ.
Έλεγε για παράδειγμα: «Πρέπει να πατάξουμε την γραφειοκρατία» Πως; Πατάσσοντας την γραφειοκρατία. «Πρέπει να φέρουμε ανάπτυξη; Με ποιόν τρόπο; Φέρνοντας ανάπτυξη». Μιλάμε για πολιτικό, όχι αστεία.
Επίσης άρχισε να βγάζει αργοπορημένα κάποια σημάδια της συγκατοίκησης με τον ΓΑΠ. Κάποια σαρδάμ, κάποιες προτάσεις που μόνο ο παλιός του φίλος μπορούσε να καταλάβει, μια γενική βλακεία στο μάτι. Λένε ότι αν ζεις για πολύ καιρό με κάποιο ζώο αρχίζεις να του μοιάζεις…
Ο Καραμανλής στην πρώτη γραμμή χειροκροτούσε κάθε μαλακία του Αντώνη. Νομίζω ότι ο Κωστάκης είναι αυτός που θέλει πιο πολύ από οποιονδήποτε να γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς. Είναι ο μόνος τρόπος να ξεχαστεί η δική του θητεία.
Έχεις από τη μία τον Βενιζέλο που ρητορεύει επιτηδευμένα και δεν καταλαβαίνεις τι λέει και έχεις από την άλλη τον Σαμαρά που λέει τα βασικά, κι αυτά με δυσκολία, και πάλι δεν καταλαβαίνεις τι λέει. Αναρωτιέμαι ποιος από τους δύο είναι χειρότερος.
«Πολεμήθηκε όσο κανείς. Εξορίστηκε! Μάτωσε, ταλαιπωρήθηκε! Όμως επέστρεψε! Πιο χαζός από ποτέ! Αντώνης Σαμαράς, Ζάππειο ΙΙΙ. Την Κυριακή 6 Μαϊού στους κινηματογράφους…»
Είναι λίγο μελαγχολικό να προσπαθείς να παρακολουθήσεις το κατάντημά τους. Αρχίζεις και τους λυπάσαι λίγο. Εκεί που τέτοιες μέρες θα μας έλεγαν ότι θα πάρουμε αυξήσεις, θα ζούμε με χρυσά κουτάλια, θα, θα, θα… τώρα βλέπεις τον Σαμαρά να μιλάει για κάτι λιβάδια στα Γιάννενα που μένουν ακαλλιέργητα. Το μικρό κόμμα στο λιβάδι…
Δεν ξέρω αν μου διέφυγε αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν ακούστηκε ούτε μία φορά η λέξη Μνημόνιο.
Επειδή όμως ο Πρόεδρος μίλησε επιστημονικά ας εκλαϊκεύσουμε λίγο τον λόγο του για να μας καταλαβαίνουν και όσοι δεν έχουν μεταπτυχιακά στα οικονομικά όπως ο Αντώνης. Μίλησε για ενεργειακή επεξεργασία των απορριμμάτων. Εννοούσε ότι θα κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι.
Μίλησε για φορολογική αμνήστευση. Εννοούσε ότι θα χαρίσει χρέη σε επιχειρηματίες που χρωστάνε ΦΠΑ. Μη χαίρεσαι δεν το λέει για σένα…
Τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Δεν είπε όμως ότι δεν θέλει…
Είπε κάποια στιγμή ότι στην Ελλάδα ηγεμονεύει ιδεολογικά η Αριστερά. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Έρχεται το Ζάππειο IV όπου σαν άλλος Ρόκι θα παλέψει με τον Ρώσο κομμουνιστή και παρά τις αντιξοότητες θα νικήσει.
Μακάρι να μπορούσα να ασχοληθώ λίγο πιο σοβαρά με τις προεκλογικές εξαγγελίες. Αλλά αυτοί το έχουν παραξηλώσει. Εμείς ξέραμε ότι προεκλογική περίοδος είναι χαμογελαστές φάτσες, συνθήματα για το πόσο πετυχημένοι είμαστε, δεσμεύσεις για το πόσα θα δώσουμε, αυξήσεις, ρουσφέτια και τέτοια πράγματα. Τώρα την προεκλογική περίοδο ανταγωνίζονται για το ποιος θα βάλει πιο ορθολογικό φόρο, ποιος θα απολύσει καλύτερα τους δημόσιους υπαλλήλους, ποιος θα καταργήσει πιο γρήγορα κάθε δικαίωμα που είχε ο εργαζόμενος. Μπερδεύτηκα λίγο.
Κάποτε έλεγε ο Αρκάς ότι το μόνο παρήγορο στις εκλογές είναι ότι θα βγει μόνο ένας από αυτούς. Τώρα δεν ισχύει ούτε αυτό. Ψηφίζεις Σαμ παίρνεις δώρο τον Μπένι. Έχει κρίση το πολιτικό σύστημα και ξεπουλάει….
Σημειολογική παρατήρηση: Το έχετε παραξηλώσει εκεί στη ΝΔ με την κάτω παύλα_ . Σε κάθε πρόταση, κάθε λογότυπο εμφανίζεται ένα _ .

_ _ _Τελεία και καύλα Αντώνη είσαι παύλα_ _ _

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων