Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Κατερίνα: “Εγώ Χελίν γεννήθηκα, Χελίν θε να πεθάνω!”

 MediA Oasis...
 
 Mια μοντέρνα Ελληνοπούλα, η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτσου, αυτοπαρουσιάζεται μέσω ενός βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube.
Συμπαθητικό και όμορφο το κορίτσι, διευκρινίζει εξαρχής ότι δεν είναι «ούτε δημόσιος υπάλληλος ούτε κλέφτρα», ότι δεν είναι παιδί του «όπα!», με άλλα λόγια δεν είναι θηλυκός Ζορμπάς, δεν θέλει να το παίξει γραφική και παραδοσιακή. «Μιλώ πέντε γλώσσες», λέει. (Συμπτωματικά, τόσες μιλά και η Ελεωνόρα Μελέτη, που ήρθε πια ο καιρός να γυρίσει και αυτή ένα βίντεο.) Στη συνέχεια αναπτύσσει μια διασκευή του γνωστού άσματος «Μου χρωστάς, δεν σου χρωστάω».
Αυτός που μας χρωστάει είναι η Ευρώπη και ο κόσμος όλος, αφού η Ελλάδα επινόησε την «ελεύθερη αγορά» (η οποία, αν δεν κάνουμε λάθος, συμπεριλάβαινε και το εμπόριο των δούλων), τη δημοκρατία και την κριτική. Και όλα αυτά με υπόκρουση τον εθνικό ύμνο σε χαμηλή ένταση.
Στην οθόνη εμφανίζονται ελληνικά τοπία, ενώ η Κατερίνα, που έχει πάρει φόρα, δηλώνει ότι «μπορεί να κολυμπήσει σε 6.000 νησιά». (Λεπτομέρεια: την ίδια στιγμή, μερικά εκατομμύρια συμπατριώτες της δεν μπορούν να πληρώσουν το εισιτήριο για να κολυμπήσουν στη Λούτσα ή στην πλαζ της Βουλιαγμένης.)
«Η οικογένειά μου είναι ιερή!» δηλώνει αγανακτισμένη, λες και κάποιος της έβρισε τη μάνα και τον πατέρα.
Στα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο, η Κατερίνα γίνεται μαινάδα. Αγριεύει, γουρλώνει το μάτι, με κάποιους θυμώνει… αλλά με ποιους;
Προφανώς με αυτούς που μας λένε Greeks όχι Ηellenes.
Eίμαι, “Χελίν, Χελίν, νο Γκρικ!” ουρλιάζει ενώ ο εθνικός ύμνος δυναμώνει και η Κατερίνα γίνεται ηρωίδα αρχαίας τραγωδίας, γίνεται Μήδεια που είναι έτοιμη να σφάξει όχι τα παιδιά της αλλά αυτούς που τη θεωρούν βάρβαρη.

Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι προθέσεις της καλλιτέχνιδος. Μπορεί να είναι αγνές και πατριωτικές. Δεν ξέρουμε όμως τι θα συμβεί αν ακολουθήσουν το παράδειγμά της και άλλα πρόσωπα της σόου μπιζ, από τον Κώστα Πρέκα μέχρι την Άντζελα Δημητρίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων