Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Η ανανδρία του ακροδεξιού...

Laternative...
 
 Πως ορίζουμε ως ακροδεξιό ένα πολιτικό πρόσωπο; Από την μία είναι τα φασιστοειδή που κρύβουν με κάθε τρόπο το σκοτεινό παρελθόν τους για να ανέλθουν στην εξουσία φορώντας κοστούμια και γραβάτες για να κρύψουν τα ρόπαλα και τα γκεμπελικά τους βιβλία. Από την άλλη όμως είναι και οι λαϊκοί δεξιοί με έλλειψη πολιτικής παιδείας και με σοβαρά ιστορικά κενά, οι οποίοι ενθουσιάζονται με τον εθνικισμό και τον νεοναζισμό, κλείνοντας έτσι πονηρά το μάτι στην άκρα δεξιά.
Η Νέα Δημοκρατία ήταν μέχρι πρόσφατα (πριν το 2010) ένα λαϊκό δεξιό κόμμα. Από την μέρα όμως που την προεδρία της την κέρδισε ο Σαμαράς, άνοιξαν οι πόρτες για όλους του ακροδεξιούς του ΛΑ.Ο.Σ. (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης κ.α.) και παράλληλα απελευθέρωσε τις ακροδεξιές τάσεις πολλών κρυφοακροδεξιών που προϋπήρχαν στο χώρο. Έχοντας επιτυχία η κίνηση αυτή, ο Σαμαράς άνοιξε με ύπουλο και υπόγειο τρόπο την πόρτα για να υποδεχτεί και την Χρυσή Αυγή, αλλά ο Κασιδιάρης του χάλασε τα σχέδια.
Παρά την αποτυχία αυτής της απόπειρας, είναι βέβαιο πως σήμερα οι λαϊκοί δεξιοί αυτού του κόμματος σπανίζουν κι έχουν κρυφτεί αρκετά στο βάθος του πολιτικού παρασκηνίου, διότι ο Σαμαράς προτιμά τους ακροδεξιούς μαϊντανούς μιας κι έχει αποδειχτεί πως κερδίζουν τα φώτα της δημοσιότητας με την ανώριμη και ξεφτιλιστική συμπεριφορά τους.
Μπορούμε όμως να πάρουμε στα σοβαρά ανθρώπους όπως είναι οι ακροδεξιοί που πρωταγωνιστούν στον σημερινό πολιτικό στίβο; Πως μπορείς να εμπιστευτείς έναν άνθρωπο που κρύβει με αποτυχημένο τρόπο το σκοτεινό του παρελθόν, με την βοήθεια των δημοσιογράφων (που επιλέγουν οι ακροδεξιοί να μιλήσουν), όσων είναι πιόνια του συστήματος κι αποφεύγουν να τους κάνουν επίμαχες ερωτήσεις για το παρελθόν τους, μ' αποτέλεσμα να μην έχουμε καμία εξήγηση για ποιο λόγο κυκλοφορούσε ο Βορίδης με έναν μπαλτά στα Εξάρχεια και γιατί ο Γεωργιάδης αποκαλείται από τον δικτάτορα Παττακό ως αξιότιμος φίλος του. Αντιθέτως τους δίνουν το βήμα να αυτοχαρακτηριστούν ως δεξιοί δείχνοντας έτσι την ντροπή τους αλλά και την ανανδρία τους να πουν ποιοι είναι πραγματικά. Αλλά ακόμα κι αν δίνεται αυτή η ευκαιρία, σε περιπτώσεις που κάποιος δημοσιογράφος παρεκτρέπεται στις ερωτήσεις του, αναγκάζοντας έναν απ' αυτούς τους ακροδεξιούς να μιλήσουν για το παρελθόν τους, δεν επιμένει για μια περισσότερο ορθή και ουσιώδης απάντηση, αλλά αρκείται στις μπαρούφες που ξεστομίζουν.
Σίγουρα έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ντροπή των ακροδεξιών, των νεοναζιστών αλλά και των δεξιών για τις πολιτικές τους απόψεις. Κανείς δεν υποστηρίζει τα πιστεύω του και συνήθως δίνονται ηλίθιες απαντήσεις που περισσότερο μπερδεύουν τον κάθε ψηφοφόρο που ακόμα έχει πολιτική άγνοια. Η ανειλικρίνεια αυτών των ακροδεξιών φαίνεται και στις αποφάσεις που παίρνουν, οι οποίες είναι ενάντια στο κοινό συμφέρον και δίκαιο. Αυτή η ντροπή που έχουν για το παρελθόν τους δε φαίνεται να υπάρχει στα ψέματα που έχουν ξεστομίσει σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής τους καριέρας. Αυτό δείχνει έλλειψη παιδείας, αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς.
Ευθύνη για την πολιτική τους πορεία, δεν έχουν μόνο αυτοί οι αλήτες αλλά και οι ψηφοφόροι που είναι πράγματι ακροδεξιοί ή ακόμα και δεξιοί, και θέλουν να ψηφίσουν αυτούς τους άνανδρους για την ακροδεξιά τους ιδεολογία. Αυτοί οι ψηφοφόροι οφείλουν να προβληματιστούν πως αυτοί που τους ζητάνε να τους ψηφίσουν για λόγους εθνικισμού, τους κοροϊδεύουν κατάμουτρα διότι οι ίδιοι αμέσως αρνούνται την ακροδεξιά τους φύση. Είναι οι ίδιοι που μιλάνε από την μία για πατριωτισμό κι από την άλλη πουλάνε την ίδια τους την χώρα. Εξάλλου η ιστορία το χει δείξει πως οι μεγαλύτεροι προδότες κάθε χώρας κρύβονται πίσω από τον πατριωτισμό και την θρησκεία.
Και συνεχίζω τον προβληματισμό μου. Πως μπορείς να εκτιμήσεις έναν μαλάκα που πουλάει την ιδεολογία και το κόμμα που τον ανέδειξε για μια σίγουρη βουλευτική θέση που του προσφέρει ένας ακροδεξιός που μέχρι τότε τον κατηγορούσε και τον έβριζε (υπάρχουν άπειρα βίντεο που ο Γεωργιάδης κράζει και ειρωνεύεται τον Σαμαρά). Κι αν έχει ξεχαστεί αυτό (διότι ο Νεοέλληνας φημίζεται για την μικρής διάρκειας μνήμη του) πως μπορείτε να τον πάρετε στα σοβαρά όταν ξεκατινιάζεται επειδή ο Σαμαράς τον κατέβασε από την υπουργική του θέση και τώρα του ζητάει συγνώμη και τον γλείφει, μιας και χατήρι του έγινε, να μπει δηλαδή σε μία άλλη πρωταγωνιστική θέση. Σκηνικά που έχουμε να ζήσουμε από τα παιδικά μας χρόνια, τα βλέπουμε να εκτυλίσσονται μεταξύ δυο ηλιθίων που έχουν τις τύχες της χώρας μας στα χέρια τους. Φυσικά το κράξιμο δε πηγαίνει μόνο στον Γεωργιάδη αλλά και στον ίδιο τον Σαμαρά, ο οποίος αποδείχτηκε πως είναι ένα ανθρωπάκι που υποχωρεί μετά τις απειλές και τις ύβρεις ενός υφισταμένου του. Όμορφο το κλίμα στους ακροδεξιούς κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Θα δεις που οι μισοί (Βορίδης, Γεωργιάδης) θα φυλακίσουν τους άλλους μισούς (Βενιζέλο, Παπαντωνίου κ.α.) για να το παίξουν ήρωες και να σώσουν έτσι τα τομάρια τους. Ήδη έχουν πουλήσει ένα δικό τους πρόσωπο στο παρελθόν που τους είχε αναδείξει (Καρατζαφέρης). Γιατί να μη το ξανακάνουν. Τόσο άνδρες είναι εξάλλου...
Αυτά λοιπόν είναι τα ανθρωπάκια του ακροδεξιού χώρου. Ντρέπονται γι' αυτό που είναι και κρύβονται με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Αυτά τα ανθρωπάκια μας έχουν αποδείξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια πως δεν τιμούν τα παντελόνια που φοράνε μιας και κανονίζουν μεταξύ τους να ξελασπώνονται από τις αλητείες τους κλείνοντας την Βουλή αλλά και προσπαθώντας με τους επίορκους ανεξάρτητους βουλευτές να φτιάξουν ένα νέο πολιτικό κόμμα που θα τους στηρίξει τα ολοκληρώσουν την τετραετία τους (στη συγκεκριμένη περίπτωση την ευθύνη θα την έχουν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που θα αποφασίσουν να στηρίξουν τους φασίστες της σημερινής κυβέρνησης).
Όταν βλέπεις την συγκεκριμένη ανανδρία αναρωτιέσαι αν είναι άξιοι αυτοί οι άνθρωποι να σε κυβερνούν. Και πες πως θα καταφέρουν να κάνουν τα πάντα ώστε να καλύψουν την τετραετία, θα τους εμπιστευτείς ξανά; Θα ρίξεις τη ψήφο σου σε έναν άνανδρο που δε σε κοιτάει κατάματα να σου πει την αλήθεια, παρά προτιμάει με τη βοήθεια τραμπούκων σωματοφυλάκων να σου πουλάει μαγκιά μέσα από τα συστημικά κανάλια;
Αναλογίσου την ανανδρία αυτών των ανθρώπων που η ιστορία θα τους χαρακτηρίσει ως προδότες της χώρας μας και σκέψου που θα ρίξεις τη ψήφο σου στις επερχόμενες εκλογές για τις οποίες ευελπιστώ να μην αργήσουν. 

Κι όλα αυτά μετά την γελοία συνέντευξη που έδωσε ο μπουμπούκος στην Καθημερινή της Κυριακής. Πόσο χαμηλά θα πέσει αυτό το ανθρωπάκι τελικά; Πόσοι ακόμα οι μαλάκες δημοσιογράφοι θα του δίνουν αξία; Πόσο ακόμα θα κοιμόμαστε κι εμείς όρθιοι και θα ανεχόμαστε αυτούς τους άνανδρους ηλίθιους που μας κυβερνούν;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων