Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ο Ρομπέν των… Τραπεζών...

Με επιστολή του προς την «Καθημερινή» ο πρώην υπουργός και αρχηγός διαφόρων κομμάτων του εξωκοινοβουλευτικού χώρου, Στέφανος Μάνος, προειδοποιεί τον εκδότη και τους αναγνώστες της καλής εφημερίδας ότι είναι πάρα πολλές οι πιθανότητες, σε αυτή την χώρα, οι αδύναμοι να επαναστατήσουν και να ζήσουμε, ο Μάνος,
ο εκδότης και οι αναγνώστες, έναν νέο εμφύλιο πόλεμο. Το καλό με τις επιστολές στις εφημερίδες είναι ότι έχουν βάθος, ότι δεν είναι κείμενα μερικών δεκάδων λέξεων, από αυτά που «ανεβαίνουν» στο διαδίκτυο και προκαλούν εντυπώσεις ενώ είναι τόσο ρηχά που θα έπρεπε να προκαλούν αδιαφορία και μόνο. Το βάθος με την επιστολή του Μάνου έχει να κάνει με την περιγραφή των αντίπαλων στρατοπέδων αυτού του (επικείμενου;) εμφυλίου.
Γράφει ο Μάνος ότι στη μία την πλευρά θα βρεθούν όλοι όσοι έχουν μία κάποια σχέση με το δημόσιο και ότι στην άλλη θα βρεθούν όλοι οι… φορολογούμενοι, οι οποίοι πληρώνουν από το υστέρημα τους όλους αυτούς που έχουν μία κάποια σχέση με το δημόσιο, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μέχρι, μέχρι πρότινος, τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Ο εμφύλιος, που θα προκαλέσουν οι «αδύναμοι» φορολογούμενοι, σύμφωνα με τον Μάνο θα προκληθεί γιατί αυτοί που μας κυβερνούν δεν προχωρούν σε μαζικές απολύσεις από το δημόσιο, ώστε, μέσα από τη μείωση του μισθολογικού κόστους, να μειωθούν τα φορολογικά βάρη που πέφτουν στις πλάτες των «αδύναμων».
Ο Στέφανος Μάνος δεν είναι βλάκας, κάθε άλλο. Αυτό που προσπαθεί με αυτή την επιστολή – πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι να βρει έναν Ρομπέν των… Τραπεζών, που θα ξανασυσπειρώσει τον εκλογικό στρατό της οικονομικής ελίτ και θα το ρίξει στη μάχη ενάντια στην προοπτική αυτή η χώρα να αποκτήσει μία καλή/αριστερή διακυβέρνηση. Τ’ ότι το προσπαθεί με επιχειρήματα της Θάστερ και του Ρήγκαν, σε μία ρημαγμένη χώρα, τον κάνει κάπως γραφικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτό το «σχέδιο» δεν έχει βάση, όχι τόσο για να κερδίσει τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, όσο για να αποτελέσει τον οδικό χάρτη της ανατροπής της καλής/αριστερής διακυβέρνησης που έρχεται. Όπως μπορείς να καταλάβεις η άλλη πλευρά, ή έστω πλευρές της, βρίσκεται αρκετά μπροστά, προετοιμάζεται. Για την απ’ εδώ πλευρά τι να σου πω, τα βλέπεις μόνος – μόνη σου.

Ο alterthess ιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων