Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ερχονται οι κομμουνιστές!

Του Δημήτρη Τρίμη, απο την Εφημεριδα των Συντακτων...    
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣΠροσέξτε τα επίσημα στοιχεία του success story: 77 δισεκατομμύρια ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια προς τις τράπεζες (οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν με ενέσεις επιβίωσης ύψους 211,5 δισεκατομμυρίων ευρώ δημοσίου χρήματος), 66 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη από φόρους εταιρειών και ιδιωτών προς το Δημόσιο,
2,4 δισεκατομμύρια ευρώ οι υποχρεώσεις του Δημοσίου προς ιδιώτες και πάνω από 30 δισεκατομμύρια ευρώ οι ζημιές των ασφαλιστικών ταμείων την τελευταία πενταετία.
Το δε δημόσιο χρέος έφτασε τα 318 δισεκατομμύρια ευρώ ή στο 175% του μειωμένου κατά 30% την τελευταία πενταετία ΑΕΠ. Από την άλλη πλευρά, οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων μειώνονται παρά τη ραγδαία πτώση του εργατικού κόστους, ενώ η προσέλκυση κεφαλαίων (καθαρών εισροών ξένων επενδύσεων) έπεσε από τα 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ το 2006 στο 1,6 δισεκατομμύριο ευρώ το 2013 -παρά τις διευκολύνσεις και τα παρακαλετά. Δηλαδή η εσωτερική υποτίμηση πέτυχε, ο ασθενής λαός όμως πεθαίνει.
Πώς διορθώνεται αυτή η εικόνα καταστροφής, σύμφωνα με τις επόμενες μνημονιακές υποχρεώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά που συνυπογράφηκαν με την τρόικα και πρέπει να πραγματοποιηθούν έως το τέλος του 2014; Πρώτον, κόβονται τα «εφάπαξ» και μειώνονται οι συντάξεις και οι υγειονομικές παροχές των συνταξιούχων και εργαζομένων. «Απελευθερώνονται» επαγγέλματα και εργασιακές σχέσεις, καταργούνται απολύτως οι συλλογικές συμβάσεις, πέφτει κάτω από τα 586 ευρώ (και τα 495 ευρώ στους κάτω των 25 ετών) ο νομοθετικά ρυθμισμένος βασικός μισθός και μειώνονται έως καταργήσεως οι εργοδοτικές εισφορές και οι φόροι «υπέρ τρίτων» (που στήριζαν σε ένα βαθμό το ασφαλιστικό σύστημα).

Δεύτερον, διευκολύνονται οι μεταβιβάσεις περιουσιών και οι πλειστηριασμοί κατοικιών υπέρ τραπεζών και «επενδυτών». Συνεχίζονται οι καταργήσεις και η υποχρηματοδότηση ζωτικών δημόσιων υπηρεσιών (νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, σχολεία κ.ο.κ.), οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας γης, των υποδομών και των δικτύων (ΔΕΗ, λιμάνια, αεροδρόμια, βουνά και θάλασσες). Ενισχύονται οι μηχανισμοί καταστολής και οι λοιποί πυλώνες του βαθέος κράτους, με παράλληλη βαθιά περιφρόνηση των συνταγματικών ελευθεριών και των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Μειώνονται οι άμεσοι φόροι στους έχοντες και κατέχοντες και παραμένουν τα χαράτσια και ο υψηλός ΦΠΑ που πλήττει τις λαϊκές οικογένειες, σε συνθήκες ανεργίας (28% ή 1.800.000 άνθρωποι) και φτώχειας (άνω του 35% του πληθυσμού, ή 3.800.000 άνθρωποι).
Και, τρίτον, όπως προπαγανδίζουν καθημερινά τα παπαγαλάκια των χρεοκοπημένων ομίλων ΜΜΕ, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Ολα αυτά που ζούμε και έχουν προδιαγραφεί είναι μονόδρομος τον οποίο πρέπει να εμπιστευόμαστε, διότι σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς «δεν επιτρέπεται να έχουμε εμπιστοσύνη» γιατί θα μας κάνει Βόρεια Κορέα και οι συνιστώσες της θα μας «φάνε» τα σπίτια και τις καταθέσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων