Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Η «νομιμότητα» του τσαμπουκά και των ΜΑΤ...

Σοκ και δέος λοιπόν - σε πλήρη εφαρμογή. Ο,τι και να λένε τα παπαγαλάκια των καναλιών, ορθότατα και την καταλληλότερη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση μομφής - χωρίς αυταπάτες για το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή.
Εξαναγκάζεται, έτσι, ο Αντ. Σαμαράς, που εφαρμόζει απαρέγκλιτα την «ενός ανδρός αρχή» απαξιώνοντας όλες τις συλλογικές λειτουργίες, να προσέλθει στη Βουλή (είναι ο μόνος πρωθυπουργός που εμπράκτως αρνείται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο) για να δώσει εξηγήσεις και να υποστεί κριτική σε δύο θεμελιώδη ζητήματα στη διακυβέρνηση του τόπου:
1Τον ανησυχητικά εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό, με την πολιτική του τσαμπουκά και τα ρόπαλα των ΜΑΤ να ταυτίζονται ασύστολα με τη... νομιμότητα, με τουλάχιστον περίεργες και επικίνδυνες για τη δημοκρατία αντιλήψεις. Και
2 Τη «βάρβαρη οικονομική πολιτική» (όπως τη χαρακτηρίζει η πρόταση δυσπιστίας) της μονόπλευρης λιτότητας, που θα επιδεινωθεί και με νέα επαχθή για τους πολλούς μέτρα, όπως ήδη έχει προαναγγείλει η τρόικα, παρά τις κυβερνητικές αντίθετες διαβεβαιώσεις.
Τα χαράματα της Πέμπτης μπούκαραν τα πάνοπλα ΜΑΤ με τα χημικά τους στο κατειλημμένο από απολυμένους Ραδιομέγαρο της πάλαι ποτέ ΕΡΤ. Οχι μόνο για να ολοκληρωθεί στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως επεσήμανε ο συνταγματολόγος Κ. Χρυσόγονος, η «κυβερνητική πειρατεία» που ξεκίνησε, πάλι νύχτα, στις 11 Ιουνίου. Αλλά και σε μια επιχείρηση μαζικού εκφοβισμού (αύριο είναι η «κρίσιμη» συνάντηση με την τρόικα) για να αποτραπούν κοινωνικές αντιδράσεις στα νέα μέτρα.
Σε μια άμεση και έντονη αντίδραση ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε με ομοφωνία στα συλλογικά του όργανα την πρόταση μομφής. «Ως αξιωματική αντιπολίτευση -είπε ο Αλ. Τσίπρας- δεν δικαιούμαστε να ανεχθούμε αυτή τη μέγιστη θεσμική εκτροπή».

Στη διαμετρικά αντίθετη κυβερνητική θεώρηση των πραγμάτων ο Σίμος Κεδίκογλου, καθ' υπαγόρευσιν προφανώς του πρωθυπουργού, είχε ήδη δηλώσει ανενδοίαστα ότι τα ΜΑΤ, με τα χημικά, τα ρόπαλα, αλλά και με αλυσίδες και... χειροπέδες, εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής «για να περιφρουρηθεί η νομιμότητα και να αποκατασταθεί η ομαλότητα»!
Πρώτοι-πρώτοι και ασυγκράτητοι έσπευσαν να τον επικροτήσουν οι ακροδεξιοί σώγαμπροι στη Ν.Δ. Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης...
Και τι, τάχα, να 'λεγε στο ρόλο που έχει αποδεχθεί ο κάποτε φέρελπις Σίμος Κεδίκογλου;
Οτι με μια αμφίβολης συνταγματικότητας Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και ερήμην του Κοινοβουλίου, των κομμάτων, της κοινωνίας και βεβαίως του σφαγιαζόμενου προσωπικού, ο Αντ. Σαμαράς τού «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», επικουρούμενος από τον αρχομανή, αμοραλιστή ου μην αλλά και συνταγματολόγο συνεταίρο του Ευ. Βενιζέλο, κάλυψε με μαύρο σάβανο τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή;
Οτι μόνοι ωφελημένοι από την όλη σκοταδιστική επιχείρηση είναι οι καναλάρχες της διαπλοκής και της εξωθεσμικής υπερεξουσίας, που άπληστοι και ακόρεστοι, για να στηρίξουν την ετοιμόρροπη κυβέρνηση, δεν αρκούνταν ούτε στο νέο προκλητικό μποναμά των ψηφιακών, αλλά ετοιμάζονται να περιδρομιάσουν και τις ανά τη χώρα εγκαταστάσεις της ΕΡΤ - δηλαδή κι άλλη δημόσια περιουσία;
'Η, μήπως, ότι η δικομματική κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εγγυάται ότι θα εξυγιάνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όταν ακριβώς οι χωριστές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., εκ περιτροπής, και παρά τις εστίες αντίστασης του προσωπικού, είχαν καταστήσει την ΕΡΤ έναν υπερτροφικό οργανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας, σπατάλης και ευνοιοκρατίας;
Ποια, λοιπόν, «νομιμότητα» επικαλούνται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο πρωθυπουργός; Δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου.
Την περασμένη Δευτέρα, στη χωρίς αντίλογο τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Αντ. Σαμαράς επανήλθε στην προσφιλή του θεωρία των «δύο άκρων», με μόνιμο στόχο την αξιωματική αντιπολίτευση. Νωπό ακόμη το αίμα στο Νέο Ηράκλειο των δύο δολοφονημένων νέων, αλλά ο πρωθυπουργός δυσκολευόταν να το επικαλεσθεί, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα άλλα κόμματα, έσπευσε να στηλιτεύσει το στυγερό έγκλημα - και αλίμονο αν δεν το 'κανε.
Ετσι αναμόχλευσε πάλι τις Σκουριές, όπου, πριν καν αποφανθούν τα δικαστήρια (για 14 δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται 210 κάτοικοι της Χαλκιδικής), ο Αντ. Σαμαράς, δείχνοντας πού γράφει το τεκμήριο της αθωότητας και γενικά τη νομιμότητα, μιλάει για «εγκληματική οργάνωση» και ενοχοποιεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ... Και το κάνει απροκάλυπτα όχι τόσο για να βρει επιχειρήματα στην εμπρηστική θεωρία του των δύο άκρων, όσο γιατί η Χαλκιδική, με τις Σκουριές και την Ιερισσό, έχει πλέον καταστεί πανελλήνιο σύμβολο, για το οποίο διαδηλώνουν πάλι σήμερα στη Θεσσαλονίκη χιλιάδες πολίτες - και εμείς, νοερά, μαζί τους.
Σύμβολο πολύμηνου και ακατάβλητου συλλογικού αγώνα κατά της πιο εκτεταμένης επιχείρησης κρατικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας - για να περιφρουρηθεί άνομη και καταστροφική ιδιωτική κερδοσκοπία.
Σύμβολο κοινωνικής, επιτέλους, αντίστασης στο μνημονιακό ζόφο της υποταγής και της φοβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων