Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ο Τσίπρας ρισκάρει! Εμείς;;;

του Μαζεστιξ...
Ο Τσίπρας μας πέταξε τη σπίθα που τόσο περιμέναμε.
Δε λέω για την πρόταση μομφής. Λέω για το κάλεσμα αντικυβερνητικής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα την ώρα της διαδικασίας της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.
Έριξε τη σπίθα.

Για να γίνει, όμως, η σπίθα φωτιά και λάβρα που θα κάψει την κυβέρνηση του αίσχους, θα πρέπει εμείς να ἐχουμε φλόγα μέσα μας.
Να 'χουμε φλόγα που συνταράσσει τα σωθικά μας και όχι κόκα-κόλα που συνοδεύει τον καναπεδάτο εαυτό μας.

Ο Τσίπρας ρισκάρει. Κάνει χοντρό παιχνίδι.
Η κίνησή του είναι υψηλού ρίσκου και το ξέρει.
Ξέρει πως αν δεν ανταποκριθούμε στο κάλεσμα για μια τεράστια αντικυβερνητική διαδήλωση, τότε το πλήγμα θα είναι τεράστιο και βαθύ και με μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες για όλους όσοι τίθενται ενάντια στη μνημονιακή πολιτική.
Δηλαδή, μια αποτυχημένη -σε κόσμο- συγκέντρωση θα δώσει εύλογα το επιχείρημα στην κυβέρνηση πως "Ορίστε! Τρεις κι ο κούκος! Δε σας ακολουθεί κανείς! Ο λαός, διά της αποχής του, εμάς αποδέχεται!"
Και θα 'χει απόλυτο δίκιο η κυβέρνηση τότε.



Αύριο το απόγευμα είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία (και ίσως η μοναδική) να δείξουμε ότι εμείς, οι πολλοί απαιτούμε να πέσει αυτή η αισχρή κυβέρνηση εδώ και τώρα.
Εμείς οι πολλοί: οι αριστεροί, οι δημοκράτες, οι κεντρώοι, οι κομμουνιστές, οι αναρχικοί, μέχρι κι οι δεξιοί που 'χουν αξιοπρέπεια.
Εμείς οι πολλοί: οι άνεργοι, οι εργάτες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι δάσκαλοι.
Και θεωρείται βέβαιο πως σε περίπτωση που αύριο το Σύνταγμα πλημμυρίσει από κόσμο, τότε η κυβέρνηση μετράει μέρες ή ώρες ζωής στην εξουσία.
Αν όμως αύριο δεν υπάρξει μεγάλη προσέλευση κόσμου, τότε όχι μέρες, όχι μήνες, αλλά χρόνια ζωής θα μετρήσει η κυβέρνηση.

Αν δεν αποδείξουμε στο δρόμο πως είμαστε οι πολλοί, τότε εμείς της δίνουμε τη σημαντικότερη ψήφο εμπιστοσύνης.
Και θα συνεχίσει ανενόχλητη το έργο της και με χειροπιαστή λαϊκή νομιμοποίηση.

Ο Τσίπρας έκανε αυτό που του ζητούσαμε όλοι να κάνει.
Κατεβάζει τον κόσμο στο δρόμο.
Τώρα είναι στο χέρι του κόσμου.
Δεν είναι κανείς άλλος υπέυθυνος πια, παρά μόνο εμείς, ο λαός.
Αν δεν ανταποκριθούμε, τότε δε θα έχουμε πια καμιά δικαιολογία.


Κακά τα ψέματα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κυρίαρχος πολιτικός φορέας που εκφράζει αυτή τη στιγμή την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής και επομένως το κάλεσμά του για αντικυβερνητική διαδήλωση, την ώρα της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, έχει βαρύνουσα σημασία.
Το αν συμφωνούμε ή όχι με όλες τις απόψεις που διατυπώνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι της παρούσης. Τώρα είναι η ώρα των δρόμων.
Κι όταν π.χ. κατεβαίνουμε σε διαδηλώσεις και απεργίες, δεν κάνουμε χάρη στον πουλημένο τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ.
Για μας κατεβαίνουμε στους δρόμους, για το δικό μας μέλλον, για τα δικά μας δικαιώματα.

Ο Τσίπρας μας δίνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ρίξουμε στους δρόμους την κυβέρνηση.
Από μας εξαρτάται αν θα της δώσουμε γροθιά με την παρουσία μας ή χείρα βοηθείας με την απουσία μας.
Έρχονται φορές που η ζωή και η ιστορία θέτουν σκληρά διλήμματα και καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, παίρνοντας θέση.

Και επίσης, ας ξέρουμε το εξής πολύ σημαντικό:
Θα είναι διαφορετικός ο ΣΥΡΙΖΑ αν κυβερνήσει ύστερα από μεγαλειώδεις λαϊκές συγκεντρώσεις που θα απαιτούν εδώ και τώρα ανατροπή αυτής της πολιτικής και διαφορετικός αν κυβερνήσει ύστερα από μια πτώση της κυβέρνησης ως "ώριμο φρούτο".
Αυτό ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας.
Αν θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που επαγγέλλεται, τότε πρέπει εμείς να ρίξουμε δυναμικά την κυβέρνηση με τις κινητοποιήσεις μας και ομοίως δυναμικά εμείς να τον ανεβάσουμε.
Αν ανέβει... "φυσιολογικά και με τη σειρά του", τότε θα πρέπει να αναμένουμε πολύ λιγότερα των αναμενομένων, για να μη σας πω και τα αντίθετα.
Διότι αν το μήνυμά μας στο πολιτικό σύστημα είναι η υπακοή και η υπομονή, τότε εύλογα και ο κάθε πολιτικός φορέας θα μας αντιμετωπίζει αναλόγως.



Αν εμείς δεν δείξουμε πως δεν τους ανεχόμαστε άλλο, ας μην περιμένουμε απ' τον Τσίπρα ή από οποιονδήποτε άλλο να κάνει μαγικά.
Από την αυριανή συγκέντρωση κρίνεται ολόκληρο το μέλλον του δημοκρατικού αντιμνημονιακού μετώπου.

Ο Τσίπρας ροκάρει επικύνδυνα.
Ρισκάρει ίσως και το δικό του πολιτικό μέλλον σε μια ζαριά.
Σε περίπτωση που το εγχείρημα αποτύχει, θα έχει υποστεί μια τεράστια ήττα από την κυβέρνηση.
Τότε όμως οι πραγματικά μεγάλοι χαμένοι θα είμαστε εμείς, που δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα και μέρα με τη μέρα γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική η πίεση των κάθε είδους μέτρων της κυβέρνησης του αίσχους.
Εμείς που πια είμαστε με την πλάτη στον τοίχο πρέπει να ανταποκριθούμε σ΄ αυτό το κάλεσμα.
Ο Τσίπρας ρισκάρει.
Εμείς;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων