Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Μας ψεκάζουν? Ναι!

απο το Ιστολογιο του Λευτερη Παπαθαναση...
contrails
Πόση υπομονή μπορεί να δείξει ένας δάσκαλος? Θεωρητικά άπειρη, και αυτό φροντίζω να εφαρμόζω στην τάξη με τα παιδιά μου. Τι να κάνω όμως με κείνους που έφυγαν απ’τα μαθητικά θρανία και ξέχασαν όλα όσα ήλπιζα να είχαν μάθει? Πόση υπομονή να έχεις με ανθρώπους που επιμένουν να λογαριάζουν σα μοναδικό κριτήριο αλήθειας «αυτό που λένε οι περισσότεροι»?
Στο μικρό αυτό σημείωμα δεν θα σου κάνω μάθημα. Θα μιλήσω με την ήττα μου, με τον απίστευτο εκνευρισμό και την απογοήτευση για την ανθρώπινη νοημοσύνη που μου προκαλεί το θέμα. Άκου να δεις λοιπόν, επειδή όλη αυτή η ιστορία με το «μας ψεκάζουν» αρχίζει και γίνεται γελοία. Αεροψεκασμοί γίνονται εδώ και πολλά χρόνια. Είναι έξυπνο αν το σκεφτείς. Κάποια στιγμή οι άνθρωποι σκέφτηκαν ότι αντί να ψεκάζουν με τον «παραδοσιακό» τρόπο, θα μπορούσαν –όταν έχουν να κάνουν με μεγάλες εκτάσεις- να ψεκάζουν από ψηλά, κι αυτό σημαίνει με μηχανές που πετάνε. Αυτό γίνεται κυρίως με ελικόπτερα ή αεροπλάνα που πετούν χαμηλά. Είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο οι ουσίες που ψεκάζονται? Προφανώς, κάποιες απ’αυτές είναι, και γι’αυτό χρειάζεται προσοχή στις ανακοινώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών για το πότε και πού διενεργούνται οι ψεκασμοί (δεν θα ήθελες να βρεθείς στο μέσο μιας «θύελλας» από εντομοκτόνα ας πούμε). Το καλύψαμε το θέμα?

Φυσικά και όχι. Ξέρω ότι δεν μιλάς γι’αυτό. Μιλάς για τους περιβόητους ψεκασμούς που πραγματοποιούνται «εκεί ψηλά», τους σχεδιασμένους μυστικά(!) από κείνους που είναι «εκεί ψηλά» (ή «εκεί έξω») και που ανάλογα με την περίσταση είναι οι αμερικάνοι, οι γερμανοί, οι εβραίοι, οι κομμουνιστές, οι ομοφυλόφιλοι, οι εξωγήινοι, ο κακός-χωρίς-όνομα. Η «κοινή γνώμη» θεωρεί βέβαιο ότι οι ψεκασμοί αυτοί μας στερούν τη δυνατότητα να κάνουμε παιδιά, να αλλάζουμε κανάλια, να ζούμε μέχρι τα 71, να ανατρέπουμε τα μνημόνια έτσι με τον τσαμπουκά γιατί τέτοιοι τύποι θεριακλήδες είμαστε (ποιοι άραγε?).
Ε λοιπόν, για μια φορά ακόμη η «κοινή γνώμη» χτύπησε διάνα. Έτσι όπως είχε δίκιο για όλα τα ζητήματα για τα οποία εκφράστηκε μέσω των μεσημεριανών εκπομπών, έτσι και σ’αυτό έχει απόλυτο δίκιο. Τα αεροσκάφη που πετούν «εκεί ψηλά» πράγματι μας ψεκάζουν. Μάλιστα μας ψεκάζουν με ένα από τα πιο ισχυρά χημικά που υπάρχουν. Μια ουσία που μπορεί να δώσει και να πάρει τη Ζωή. Το πανίσχυρο αυτό μόριο λέγεται οξείδιο του υδρογόνου και είναι υπεύθυνο –με πολλούς τρόπους- για αμέτρητους θανάτους. Πρόσεχε λοιπόν, κι εκεί που θα πας να αγοράσεις το «ΠΘ» την Κυριακή, κράτα και καμιά ομπρέλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων