Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΤ και Δημοκρατία....

του Δημητρη Παπαχρηστου, απο το Εθνος...
ΕΡΤ και Δημοκρατία
Αυτά που γίνονται στη χώρα μας τα παρακολουθούν ανά τον κόσμο αυτοί που δοκιμάζουν τα μέτρα και τις αναμενόμενες «εκτονωτικές» αντιδράσεις, και μέχρι στιγμής απολαμβάνουν την ικανοποίηση των κερδών τους.
Τα παρακολουθούν όμως και οι πληττόμενοι, ομοιοπαθείς, που βλέπουν και διαισθάνονται να έρχεται η ώρα να πάθουν και να υποστούν τα ίδια.
Το μαύρο της ΕΡΤ έγινε κατάμαυρο με την εισβολή των ΜΑΤ και την κατάληψη του κτιρίου. Πρωτοφανές γεγονός που σε καμία χώρα που λέγεται δημοκρατική δεν έχει συμβεί. Ο μήνας Νοέμβριος είναι συμβολικά και ιστορικά σηματοδοτημένος με το πνεύμα της εξέγερσης και της ελευθερίας εναντίον της όποιας μορφής δικτατορίας.
Γίνεται χρήση της δημοκρατίας από τους συγκυβερνώντες που την έχουν φέρει στα μέτρα τους. Τη χρησιμοποιούν για να νομιμοποιούν τις πραξικοπηματικές αυθαιρεσίες και αποφάσεις - πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Για την εισβολή και την κατάληψη της ΕΡΤ αντέδρασε και η Εισαγγελία κηρύσσοντάς την παράνομη. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση είναι πολιτική απόφαση επιβολής της «τάξης». Η δημόσια περιουσία του λαού χρησιμοποιείται από την εκτελεστική εξουσία και εκποιείται. Η δημόσια ΕΡΤ ανεξάρτητη δεν υπήρξε ούτε ελεύθερη, κι έρχονται αυτοί που την κατάντησαν έτσι και την «εκπόρνευσαν» να την εξυγιάνουν, με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»...
Δεν είναι υπόθεση μομφής για τους συγκυβερνώντες, καθότι η σπασμωδική πολιτική τους κάτω από τις προσταγές των τροϊκανών δανειστών μας έχει εξαντλήσει όλες τις κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει οι ίδιοι. Συνεπώς, η σύγκρουση για την ανατροπή της πολιτικής λιτότητας που επιβάλλει η ΕΕ της Γερμανίας είναι αναπότρεπτη.

Είμαστε η πρωτοπορία που στέκεται όρθια, τη στιγμή που μας αντιμετωπίζουν, τρία χρόνια τώρα, σαν πειραματόζωα.
Ας γίνουμε το πείραμα και το παράδειγμα για όλη την ΕΕ της αποτυχίας τους, και τότε θα γίνει συνολικός ο αγώνας για την ανατροπή τους.
Η συμπαράσταση στους απολυμένους της ΕΡΤ δεν είναι συντεχνιακή υπόθεση που αφορά μόνο αυτούς. Είναι το μαύρο που έχει πέσει πάνω σε όλη την κοινωνία τη στιγμή που κάθε μέρα που περνάει απολύονται περισσότεροι και τίθενται σε διαθεσιμότητα και σε κινητικότητα συνάνθρωποί μας, που σπρώχνονται από τους συγκυβερνώντες να συναντήσουν και να προστεθούν στους 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Ο αγώνας δεν μπορεί να είναι κατακερματισμένος, δηλαδή διασπασμένος σε κλάδους και κατηγορίες εργαζομένων. Είναι και θα πρέπει να γίνει συνολικός, γιατί αφορά τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί, και έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια και την εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της πατρίδας μας, που όπως δηλώνουν οι ίδιοι εκχωρείται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων