Η πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση του υπόδικου βουλευτή της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη στην εκπομπή «Ενικός» ήταν η πρώτη πράξη της επικοινωνιακής μεταμόρφωσης της ναζιστικής οργάνωσης σε ένα «σοβαρό» και «ανθρώπινο» κόμμα που καταδικάζει την βία, διαγράφει τους μαχαιροβγάλτες και δίνει ένα πιάτο φαΐ ακόμα και σε αλλοδαπούς. Τα εκτός Κορυδαλλού μέλη της ηγετικής ομάδας της ΧΑ μετά την δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα political correct προφίλ αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη την ρητορική του μίσους και των φυλετικών διαχωρισμών.
Το δεύτερο στάδιο της μεταμόρφωσης έρχεται μέσω της αναγγελίας μιας διανομής τροφίμων και ρούχων που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εν είδη μνημοσύνου για τους δύο νεκρούς χρυσαυγίτες του Νέου Ηρακλείου. Για πρώτη φορά η ΧΑ δεν επισημαίνει στην αναγγελτήρια αφίσα των εκδηλώσεων πως οι διανομές αφορούν ΜΟΝΟ σε Έλληνες. Με τον τρόπο αυτό τα στελέχη του ναζιστικού κόμματος κάνουν ακόμη μια προσπάθεια να μετακινηθούν έστω και προσωρινά από τις διαχωριστικές γραμμές που οι ίδιοι έθεταν από δημιουργίας του κόμματός τους ανάμεσα σε Έλληνες και μη. Οι ίδιοι που μέχρι χθες απέκλειαν ρητά τους μετανάστες από τις φιλανθρωπικές τους δράσεις, τώρα σβήνουν υποκριτικά από τις αφίσες τους «αποκλεισμούς». Όσο όμως και αν προσπαθούν οι λύκοι να κρύψουν τους αγκυλωτούς σταυρούς από τα μπράτσα και την φιλοσοφία τους φορώντας την προβιά του «σοβαρού» πολιτικού κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα ρατσιστικά ουρλιαχτά τους.

Πως να ξεχάσει κανείς τον Η. Παναγιώταρο που σε παλαιότερη διανομή τροφίμων της ΧΑ είχε διώξει κακήν κακώς μια ηλικιωμένη μετανάστρια λέγοντάς της πως «για αστακούς και γαρίδες να πας να σε ταΐσουν ο Τσίπρας και η Παπαρήγα».