Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ασύρματη κενολογία...

Οταν ένας πρωθυπουργός νιώθει την ανάγκη να «αποκαλύψει» σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι είχε «εκτενέστατη τηλεφωνική συνομιλία με την Ανγκελα Μέρκελ», ενόψει και της επανόδου της τρόικας, έχει πρόβλημα.
Γιατί, προφανώς, θέλει να πείσει ότι έχει θέσεις που βάζει στη διαπραγμάτευση και ταυτοχρόνως ότι έχει βρει τον τρόπο να τον ακούει η καγκελάριος.
Επειδή όμως -σε όλη την υπόλοιπη συνέντευξή του- δεν κατόρθωσε να σκιαγραφήσει στοιχειωδώς αυτές τις «θέσεις» και επειδή όλοι μας γνωρίζουμε ότι στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρώπης η Μέρκελ τον είδε κυριολεκτικά στο πόδι, παραχωρώντας του μερικά λεπτά, ο κ. Σαμαράς παραέχει πρόβλημα.
Κατ' αρχάς αδυνατεί να καταθέσει, ενάμιση χρόνο απ' όταν ανέλαβε την κυβέρνηση, έστω και ένα μέτρο που να μπορεί να χαρακτηριστεί αναπτυξιακό, μια πρόταση που να καταδεικνύει στοιχειωδώς ότι έχει τακτική και στρατηγική, μια κάποια λύση για την αντιμετώπιση των λουκέτων που πληθαίνουν και της ανεργίας που καίει. Αντί για αυτά, που είναι εκ των ων ουκ άνευ για έναν πολιτικό που ηγείται, υποτίθεται, κυβέρνησης που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, το μόνο που αρθρώνει, πολύ σχεδιασμένα, είναι ένας αντιπολιτευτικός λόγος στην αξιωματική... αντιπολίτευση και κοινότοπα ευχολόγια του είδους «θα βγούμε σύντομα από την κρίση».
Η μόνη «νέα πρόταση», που καταθέτουν αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός και το εξειδικευμένο στη θεωρία των δύο άκρων επιτελείο του, είναι η «έγνοια» για το πώς οι άνεργοι νέοι θα... απασχολούνται, καθώς δεσμεύτηκε να υπάρξει πανελλαδικό δίκτυο δωρεάν wi fi μέσα στο 2014. Και αυτό, όπως δηλώνει ο κ. Σαμαράς, «δείχνει στους νέους ότι κάποιος νοιάζεται, ότι υπάρχει μια Ελλάδα που νοιάζεται για τα παιδιά».
Σαν να ζει σε άλλη χώρα, σαν να είναι περαστικός από τα μέρη μας που φωτογραφίζει τα αξιοθέατα και τους ιθαγενείς, για να κάνει αναρτήσεις στο facebook!
Κοτζάμ πρωθυπουργός σε μια Ελλάδα που η παιδεία, η υγεία και η πρόνοια διαλύονται, που η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο δυσθεώρητο 57,3%, που όλο και περισσότεροι παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης αναζητώντας τρόπο επιβίωσης, ο κ. Σαμαράς βρήκε, προφανώς έπειτα από πολλή προσπάθεια και πολύ κόπο, μία και μόνη λύση! Δωρεάν wi fi, για να σκοτώνουν οι νέοι τις ώρες τους σε μια χώρα που δεν έχει τίποτε άλλο να τους προσφέρει.
Ας προσπαθήσουμε να παραμείνουμε σοβαροί τουλάχιστον εμείς, που πληρώνουμε πολλαπλώς τις ασόβαρες πολιτικές τους. Με τέτοια «σχέδια» και τέτοιες «λύσεις», με αυτά τα επιτελεία και αυτήν την κυβέρνηση, η χώρα δεν πρόκειται να βγει από τα Μνημόνια στον αιώνα τον άπαντα, καθώς κάθε τροϊκανός που θα σκάει μύτη θα φέρνει και ένα κοντέινερ με νέα μέτρα.
v.delipetros@eleftherotypia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων