Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΡΕΙΠΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ...

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΕΓΟΥ, απο την Ισκρα...
Η ΤΡΟΪΚΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ
Η τρόικα έρχεται τελικά τη Δευτέρα (4/11) στην Αθήνα να συναντήσει την κυβέρνηση, έχοντας στις βαλίτσες της μια δέσμη νέων σκληρών μέτρων που θα «πρέπει» να επιβληθούν σε μια κατεστραμμένη χώρα.
Το κακό που έχουν κάνει στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ σε συνεργασία με τις μνημονιακές κυβερνήσεις, δεν έχει γίνει ποτέ σε άλλη χώρα σε καιρό ειρήνης.
Ποτέ και πουθενά η «νεοαποικιοκρατία» της τρόικας και συνολικά μια παραδομένη μεγαλοαστική πολιτική και οικονομική τάξη δεν έφτασαν σε τέτοιο σημείο βανδαλισμού ώστε να μετατρέψουν, χωρίς πόλεμο,  μια χώρα σαν την Ελλάδα σε σωρούς ερειπίων.
Και αυτήν την ώρα κυβέρνηση και τρόικα, πάνω στα συντρίμμια που συσσώρευσαν,  σχεδιάζουν νέα αντιλαϊκά-αντικοινωνικά μέτρα , ενώ στη χώρα έχει ανοίξει ένας άκρως επικίνδυνος κύκλος αίματος με αλληλοδιάδοχες "πολιτικές" δολοφονίες.
Η Ελλάδα δεν βρίσκεται απλώς στο χείλος του γκρεμού. Κατρακυλάει ήδη «ελεύθερα» και ασυγκράτητα στη βαθιά άβυσσο.
Δεν είμαστε ούτε καν στο και πέντε.
Το έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ!
Μπροστά μας βρίσκεται η ύστατη στιγμή και η υστάτη των ευκαιριών, αν θέλουμε να επιχειρήσουμε τη δύσκολη αντιστροφή.
Αν ο μνημονιακός οικονομικός και κοινωνικός φασισμός συνεχίσει λίγο ακόμα το μακάβριο έργο του, είναι βέβαιον ότι δίπλα στη φτώχεια και την πείνα, κινδυνεύει η χώρα να πνιγεί και στο αίμα από τις πιο τυφλές και άθλιες δυνάμεις, που από τα πράγματα εκτρέφουν οι ασκούμενες εγκληματικές κυβερνητικές πολιτικές.
Κι αυτό, πολύ περισσότερο, αν σκοτεινά κέντρα του εγχώριου κράτους και παρακράτους, μαζί με κατεστημένα κέντρα του εξωτερικού, έχουν αποφασίσει να τροφοδοτήσουν στη χώρα «πειραματόζωο» τη «στρατηγική της έντασης και της αιματηρής βίας», πιστεύοντας, οι άθλιοι, ότι έτσι θα «συντηρήσουν» τη μνημονιακή συνέχεια και θα ματαιώσουν επικείμενες προοδευτικές και αριστερές εξελίξεις.
ΜΟΝΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ!
Τούτες τις ώρες μόνο μια παράταξη είναι από τα πράγματα σε θέση να αναλάβει την ευθύνη να ανακόψει την καταστροφή, πριν γίνει τελειωτική και ανεπίστρεπτη με μια ανεπανάληπτη τραγωδία.
Κι αυτή η παράταξη είναι η Αριστερά, η οποία, στη βάση ενός προοδευτικού σχεδίου, είναι η μόνη που μπορεί να στήσει σταδιακά τη χώρα στα πόδια της, απέναντι σε ένα καταρρακωμένο αστικό κατεστημένο.
Η Αριστερά είναι η μόνη δύναμη που, στη βάση ενός σύγχρονου και ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος, μπορεί να αντιπροσωπεύσει τα γνήσια εθνικά συμφέροντα, αναλαμβάνοντας τις τύχες της χώρας.
Το ερώτημα είναι πόσο έχουν συνειδητοποιήσει οι δυνάμεις της Αριστεράς τις ιστορικές ευθύνες τους.
Πόσο έχουν αντιληφθεί τον κρίσιμο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν, τις μεγάλες συγκρούσεις και ρήξεις που πρέπει να φέρουν σε πέρας και κυρίως ότι δεν υπάρχει και άλλος χρόνος για «χάσιμο».
Αντίθετα, ήδη είναι πολύ αργά και αύριο το κουβάρι του «χάους» θα είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατον,  να ξετυλιχτεί.
Το ερώτημα είναι: θα πράξουν έστω τώρα όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς αυτά που όφειλαν να έχουν κάνει εδώ και καιρό;
Θα κάνουν οι δυνάμεις της Αριστεράς τα απαραίτητα βήματα ώστε να επαναπροσανατολίσουν την πορεία τους,  να γειώσουν και να ριζοσπαστικοποιήσουν τις επιλογές τους με ένα επίκαιρο, προοδευτικό, μεταβατικό προοδευτικό πρόγραμμα συγκρούσης με το εσωτερικό και το ευρωπαϊκό κατεστημένο και στόχευση τη σοσιαλιστική προοπτική;
Θα σπάσουν άμεσα οι δυνάμεις της Αριστεράς τα μεταξύ τους τείχη και θα ανοίξουν γρήγορα τους δρόμους του διαλόγου, της κοινής δράσης και της ευρύτερης συνεργασίας, οι οποίοι μπορούν να ευδοκιμήσουν και να προχωρήσουν αν υπάρξει από όλες τις πλευρές ισχυρή ενωτική βούληση για να ξεπεραστούν εμπόδια, εν πολλοίς τεχνητά ή αποτέλεσμα αγκυλώσεων και αναπαραγωγής.
Μπορεί ,λοιπόν, η Αριστερά, να αναλάβει μια εθνική ευθύνη σε ριζοσπαστική προοδευτική κατεύθυνση, πράγμα που έχει κάνει σε δύσκολες εθνικές και κοινωνικές ώρες στο παρελθόν ή θα γυρίσει την πλάτη στην ιστορική πρόκληση και θα την απαντήσει σε «λάθος» στιγμή, με «λάθος» τρόπο και σε «λάθος» κατεύθυνση.
Θα μπορέσουν σήμερα όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, μπροστά στα ερείπια, να τολμήσουν από κοινού να σταματήσουν το κακό και την εξελισσόμενη εθνική και κοινωνική τραγωδία με ένα μεγάλο σύγχρονο ριζοσπαστικό μέτωπο ή θα  απωλέσουν την ιστορική τους δυνατότητα, με αποτέλεσμα να χαθούν και αυτές μαζί με την καταστροφή της χώρας.
Η Αριστερά αντιπροσωπεύει τη μόνη και την τελευταία ελπίδα που δεν πρέπει και δεν μπορεί να χαθεί, αφήνοντας τη χώρα έκθετη στην νεοαποικιακή λεηλασία και τη φασιστικη αντεπίθεση.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων