Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Στο Κιλιμάντζαρο δεν έχει θάλασσα...

Sotosblog...
Υπερθαλαμηγός
Υπερθαλαμηγός “Κατάρα” του Εμίρη του Κατάρ. Θα   πλήρωνε εδώ στην Εφορία 12.500 Ευρώ. Αυτή έχει το όνομα, εμείς τη χάρη…
Με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ένα χωραφάκι στο χωριό επιβαρύνει μια οικογένεια πολύ πάνω από χιλιάρικο. Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα όμως, οι αντιδράσεις απέναντι στη νέα αυτή φορολογική λαίλαπα οφείλονται όχι στο χωραφάκι, αλλά στην «οργανωμένη αντίδραση πλουσίων, που είχαν επενδύσει τα χρήματά τους σε αδρανή περιουσιακά στοιχεία».
Δηλαδή, τι μας λέει; Μας λέει ότι οι πονηροί που είχαν τοποθετήσει τα χρήματά τους σε μη φορολογούμενα ακίνητα τον αντιστρατεύονται, επειδή κατάφερε αυτός ο ατσίδας να τους τσιμπήσει.
Με την ευκαιρία, μας κρούει και τον κώδωνα του εθνικού κινδύνου, μην τυχόν πέσουμε εμείς οι λιπόψυχοι, την ώρα μάλιστα που, όπως διατείνεται, «πλησιάζουμε την κορυφή του Κιλιμάντζαρο», όπως διευκρίνισε επί λέξει!
Μιλάμε για φορολογικό ντεντέκτιβ ολκής, με σοσιαλιστικές ανησυχίες, σε ρόλο εθνικού ναυαγοσώστη, εθνικού ορειβάτη και εθνικού λοστρόμου σε γαλέρα ταυτοχρόνως.

Ιδού όμως που είναι κι εθνικός τροχονόμος. Τουλάχιστον κατά το ότι τους πονηρούς πλουσίους που τάχα είχε βάλει στο μάτι στην ξηρά, τους στρέφει τώρα προς τη θάλασσα και τη… μεγάλη ελληνική παράδοση της ναυτοσύνης, αφού όμως έχει προηγουμένως φροντίσει να τους εξασφαλίσει εκεί ασφαλές καταφύγιο, μια και ένα σκάφος άνω των δώδεκα μέτρων θα φορολογείται, σύμφωνα με το σύστημα του, περίπου όσο φορολογούνται το ταλαίπωρο διαμέρισμα και το χέρσο χωραφάκι –αυτά τα τελευταία ίσως επειδή δεν επιπλέουν… Για να καταλάβουμε τι ακριβώς προβλέπεται για τα πλεούμενα, συμπληρώνω ότι, π.χ., ο Εμίρης του Κατάρ θα πλήρωνε εδώ στην Εφορία όλα κι όλα 12.400 Ευρώ για την υπερθαλαμηγό του μήκους 124 μ. (βλ. φωτό), παρά το γεγονός ότι το κόστος κατασκευής της ισοδυναμεί με όλο το δημοσιονομικό κενό, που υποστηρίζει ο Στουρνάρας ότι αντιμετωπίζει η ελληνική Οικονομία.
Ωστόσο, να λέμε και του στραβού το δίκαιο, έχει εξήγηση το πράγμα. Η κυβέρνηση, κατά δήλωσή της, βρίσκεται ήδη κοντά στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο. Από εκεί ψηλά απ’ όπου μας ατενίζει, λοιπόν, μάλλον σωστό θα της φαίνεται το πράγμα· και όλα από εκεί θα της μοιάζουν ίδια. Τα σπίτια με σπιρτόκουτα, μηρμύγκια οι ανθρώποι, βαρκούλες τα υπερωκεάνεια, και δεν συμμαζεύεται…
Είναι και οι εποχές που βοηθάνε να μοιάζουν ίδια και τα άλλα όλα: τα εθνικά, τα σοσιαλιστικά, τα εθνικοσοσιαλιστικά, οι ορειβασίες, τα ναυάγια, οι ναυαγιαιρεσίες, οι υπερθαλαμηγοί, οι θαλαμηγοί, τα θολάμια, οι θαλάμες, οι σφαίρες, τα φονικά, όλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ροη αρθρων